Mitmekordne Ukraina meister jagas kirjavahetust Vene sportlasega: ta soovis mu surma

Christopher Krutto
Copy
Katerõna Klõmjuk.
Katerõna Klõmjuk. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Ukraina 400 m jooksja Katerõna Klõmjuk postitas ühismeediasse sõnumeid, mida Venemaa kergejõustiklane Margarita Osna on talle pärast sõja puhkemist saatnud.

Mitmekordne Ukraina meister jagas Instagramis kuvatõmmiseid, soovides sellega jagada tõendeid, et Venemaa sportlased toetavad samuti sõda.

«Ma soovin esindada oma kogemuste põhjal tõendeid, et Venemaa sportlased toetavad sõda,» alustas Klõmjuk.

«Siin on mulle isiklikult saadetud sõnumid agressiivselt Venemaa sportlaselt. Veebilehe link, mis mulle saadeti, oli portaal, kus saab tuvastada surnud Vene sõdureid, et nende lähedased saaksid nad üles leida. Venemaa sportlane soovis, et minu pilt ja dokumendid oleksid seal, see tähendab, ta soovis, et ma sureks,» jätkas ukrainlanna.

«Tema järgmised sõnumid minule olid täis solvanguid. Tema lehelt võib leida palju postitusi ja kommentaare, mis õhutavad sõjale ja agressioonile. Ta on Venemaa sportlase «nägu». Ma usun, et ei ole aksepteeritav lubada inimestel, kes soovivad tappa ja kes ei tea spordi põhiväärtust ja missiooni – rahu – osaleda rahvusvahelistel võistlustel.

Ma kutsun üles kõiki spordiorganisatsioone jätkata Venemaa ja Valgevene sportlaste boikoteerimist. Sest vaikimine sõja teemal on võrdne selle toetamisega,» lõpetas Klõmjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles