Rapla alistanud Tartu kindlustas kolmandat kohta

Postimees Sport
Copy
Mängu lõppskooriks vormistati 78:73.
Mängu lõppskooriks vormistati 78:73. Foto: Facebook @TYkorvpall

Eesti-Läti korvpalliliigas alistas Tartu Ülikool Maks & Moorits 73:51 Rapla Avis Utilitase. 

Tartu Ülikooli spordihoones ligi poole tuhande inimese ees peetud kohtumise avapoolaeg kulges võrdses heitluses. Avaveerandi lõpuks oli tablool 18:18 viik ja alles teise veerandi lõpuminutitel sai kodumeeskond pisut paremini mängu enda kätte – 7:0 spurdi järel juhtis Tartu poolajaks 39:32.

Teisele poolajale tulid tartlased parema keskendumisega. Suudeti vältida pallikaotusi ning Rapla hoiti üle viie minuti kuival, samas kui ise visati selle ajaga üheksa punkti. Poolteist minutit enne veerandaja lõppu tegi Patrik Saali kolmene Tartu eduseisuks juba 57:34 ja sellega oli mängu saatus suures osas otsustatud. Kolmas veerand lõppes Tartu 60:38 juhtimisel.

Viimasel neljandikul jõuvahekorrad enam ei muutunud ja võõrustajad hoidsid kätte võidetud edu. Kohtumise lõpuks näitas tabloo Tartu kindlat 73:51 võitu.

Brandon Johnson kogus Tartu suurima skoorijana 15 punkti ja neli lauapalli. Kõige efektiivsemalt tegutses aga pingilt sekkunud Andrii Voinalovõtš, kes lõpetas mängu 14 punkti, kuue lauapalli ja efektiivsusnäitajaga 25. Jalan McCloud lisas 13 punkti ja viis lauapalli. Tomaš Pavelka oli 10 punkti ja üheksa lauapalliga lähedal kaksikduublile.

Rapla parimana sai Obrad Tomic oma arvele 19 punkti ja üheksa lauapalli. Marek Ruut lisas 10 punkti.

Paf Eesti-Läti liigas on Tartu meeskonnal kirjas 11 võitu ja kolm kaotust, mis annab liigas teise koha. Rapla on üheksa võidu ja viie kaotusega viies.

Teises tänases mängus alistas Riia VEF 93:60 Tallina Kalev/Audentese.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles