ROK soovib lasta venelased Pariisi olümpiale, plaani toetab ka USA olümpiakomitee (12)

Christopher Krutto
Copy
Rahvusvahelise Olümpiakomitee möödunud nädalal Lausanne'is. Just seal otsustati minna edasi Aasia Olümpianõukogu plaaniga lubada venelased ja valgevenelased nende võistlustel osalema.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee möödunud nädalal Lausanne'is. Just seal otsustati minna edasi Aasia Olümpianõukogu plaaniga lubada venelased ja valgevenelased nende võistlustel osalema. Foto: Denis Balibouse/AFP/Scanpix

Seni veel on Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) soovitus, et spordialaliidud ei laseks Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlustel osaleda. Peagi võib see muutuda.

Möödunud nädalal peeti Šveitsis Lausanne’is ROKi tippkohtumine, kus hääletati üksmeelselt selle poolt, et arutada edasi Aasia Olümpianõukogu ettepanekut lubada Venemaa ja Valgevene sportlased oma võistlustele.

Kuigi sõda Ukrainas jätkub ja inimesi saab surma iga päev ja tund, ootaksid asiaadid hea meelega agressorriikide sportlasi oma võistlustele, tingimusel, et nood ei võistle seal oma lipu all ega kuula oma hümni. Nende võistluste hulka võiks kuuluda ka 2024. aasta Pariisi olümpia kvalifikatsioonivõistlused.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles