Maailma parim jalgpallur tuleb ikkagi MM-finaalis väljakule?

Karl-Joosep Küngas
Copy
2022. aasta maailma parim jalgpallur Karim Benzema.
2022. aasta maailma parim jalgpallur Karim Benzema. Foto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix

Prantsusmaa jalgpallikoondis jõudis teist MMi järjest finaali, kus sel korral minnakse vastamisi Argentinaga. Prantslased on terve turniiri mänginud enda tähtründaja Karim Benzemata, ent finaaliks võib ta ikkagi koosseisus tagasi olla.

Benzema kuulub endiselt Kataris mängivasse Prantsusmaa koondisesse, kuigi pole veel kordagi jalga palliplatsile tõstnud. Tänavu maailma parimaks jalgpalluriks valitud ründetäht vigastas end enne MMi avamängu ning on viimastel nädalatel ravinud enda traumat koduklubis Madridi Realis.

Esialgsetel andmetel pidi Benzema vigastusest taastuma möödunud nädalavahetusel, mis tähendab, et ta peaks olema valmis Prantsusmaa koondist ka MMil aitama. Nüüd, kus sellest tähtajast on veel mõned päevad möödas ja Prantsusmaa järgmine kohtumine kavas 18. detsembril, uuritigi peatreener Didier Deschampsilt, kas Benzema võib finaalis meeskonda aidata.

«Ma ei soovi sellele küsimusele vastata. Palun järgmine küsimus. Andke mulle andeks,» vastas peatreener küsimusele, kas on võimalus, et Benzemad saab mõneks minutiks Argentina vastu kasutada.

Benzema liitumine oleks Prantsusmaale väga tervitatav, kuna poolfinaalis oli seni tipuründajana suurepärast mängu näidanud Olivier Giroud kimpus väikese traumaga. Tema jooksusamm polnud kuigi reibas ning ta püüdis mitmel puhul jalgu sirutades valust vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles