BLOGI ⟩ Teiseks tulnud Sildaru jõudis MK-etapil finaali (2)

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru laskumas renni.
Kelly Sildaru laskumas renni. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Üle kümne kuu taas rennisõidus võistlenud Kelly Sildaru teenis Copper Mountaini MK-etapi kvalifikatsioonis teise koha. 

Sildaru tagas koha finaali juba avavoorus, kus teenis 86 punkti. Tegemist polnud küll ideaalse sooritusega, sest kava lõpuosas kaotas Sildaru hoogu ning sisse tuli paar apsakat, kuid tänu trikkide raskusastmele andsid kohtunikud talle korraliku punktiskoori.

Teisel sooritusel õnnestus mõned pisivead parandada ning see kajastus ka skooris – 88,25 punkti tähistas päeva teist sooritust.

Kvalifikatsiooni võitis Pekingi olümpial kõigest 0,75 punktiga Sildaru ees pronksmedali võitnud Rachael Karker. Rennisõidule spetsialiseerunud kanadalanna teenis avakatsel 90 ja teisel 92 punkti. Kvalifikatsiooni kolmas oli 85,25 punkti teeninud ameeriklanna Brita Sigourney.

Poodiumikohtade eest asuvad kindlasti võitlusse veel neljandaks tulnud Hanna Faulhaber, kes sai avakatsel 84,75 punkti, kuid teisel laskumisel kukkus. Oma sõna on ilmselt kaasa rääkida veel kanadalannal Amy Fraseril (83,25 punkti) ja ameeriklannal Carly Marguliesil (82 punkti).

Rennisõidu finaal on kavas laupäeval kell 22.

Enne võistlust

Kui esialgu plaanis Sildaru USA MK-etapil osaleda ka Big Airi võistlusel, mille kvalifikatsioon peeti eile, siis treeningutel otsustati keskenduda vaid rennisõidule.

Tänavu on Sildaru võistelnud ühel võistlusel, kui saavutas Stubai pargisõidu MK-etapil teise koha.

Rennisõidus võistles 20-aastane eestlanna viimati Pekingi olümpial, kus jäi teda medalist lahutama kõigest 0,75 punkti.

Kvalifikatsiooniks on end üles andnud 15 sportlast. Stardis on Sildaru ees olümpiapronksi võitnud kanadalanna Rachael Karker, kuid mitte olümpivõitjat Eileen Gu'd (Hiina) ega -hõbedat Cassie Sharpe'i (Kanada). Võistluste noorim osaleja on 15-aastane ameeriklanna Piper Arnold.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles