AMETLIK Ott Tänaku tiimikaaslaseks nimetati 25-aastane prantslane (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Pierre-Louis Loubet Kataloonia rallil. Siis oli tema kaardiugejaks Vincent Landais, kellest 2023. aastal saab Sébastien Ogier' navigaator.
Pierre-Louis Loubet Kataloonia rallil. Siis oli tema kaardiugejaks Vincent Landais, kellest 2023. aastal saab Sébastien Ogier' navigaator. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

M-Sport Fordi rallimeeskond teatas täna, et prantslane Pierre-Louis Loubet sõidab 2023. aastal kaasa kõikidel MM-etappidel. Ühtlasi on ta esimene sõitja Ott Tänaku järel, kelle Suurbritannia meeskond on oma ridadesse uueks hooajaks kinnitanud.

Loubet tegi lõppenud MM-hooajal Ford Puma Rally1-autoga kaasa seitse etappi, kahel korral tuli ta neljandaks, kokkuvõttes tuli leppida 13. kohaga. Loubet kaardilugejaks saab järgmisel hooajal belglane Nicolas Gilsoul, kes kuni 2020. aastani pidas sama ametit Thierry Neuville’i kõrval.

2019. aasta WRC2 maailmameister Loubet tipphetkeks jäi eelmisel hooajal Kreeka MM-etapp, kus ta võitis esimesed katsevõidud ning suutis kerkida ka ralli liidriks.

«See on minu jaoks unistuse täitumine, millest olen unistanud lapsest saati. Teha oma esimene täishooaeg ja täita igal nädalavahetusel oma elu peamist kirge on midagi tõeliselt fantastilist.

Aastal 2023 on minu kõige olulisem eesmärk lõpetada iga etapp, saada kogemusi ja õppida tundma, kus saame suruda ja maksimaalse kiirusega sõita. Mul on nii hea meel, et saan taas M-Spordiga koostööd teha ja koos Otiga meeskonnakaaslastena töötada on midagi väga erilist,» kommenteeris Loubet pressiteates.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles