15-aastane Eesti noortekoondislane tegi eurosarjadebüüdi (1)

Postimees Sport
Copy
Kayla Jade Frier harjutab ja mängib enamasti Veneetsia Umana Reyeri neidude võistkonnas.
Kayla Jade Frier harjutab ja mängib enamasti Veneetsia Umana Reyeri neidude võistkonnas. Foto: Facebook / Howard Frier

Eesti noortekoondisesse kuuluv 15-aastane korvpallur Kayla Jade Frier tegi täna oma debüüdi tugevuselt teises eurosarjas Eurocup. Ta kuulus Veneetsia Umana Reyer naiskonna rivistusse, mis alistas 94:65 Saksamaa klubi Kelterni Rutronik Starsi.

Tegemist oli Eurocupi alagrupiturniiri viimase vooru kohtumisega ning seni kõik viis mängu võitnud Umana Reyer läks mängule vastu kindla favoriidina. Kelterni naiskond ei saanud alagrupi võitjale vastu ning sai eurohooaja kuuenda kaotuse.

Frier sai mänguaega kohtumise lõpus, kui mäng oli juba tehtud. Eesti koondislasel lubati platsil mängida 1.48.

Frieri isa on korvpallitreener Howard Frier, kes oli tütre suure mängu eel elevil. «Loodetavasti ta saab vähemalt minutikese või kaks mängida,» ütles Frier Facebooki postituses.

Kayla Jade Frieri jaoks oli eelmine hooaeg läbimurdeline. Naiste esiliiga finaalis aitas ta G4S Noorteliigal 77:75 alistada Audentese Spordiklubi naiskonna. Toona 14-aastane Frier viskas finaalkohtumises 26 punkti.

Howard Frier (vasakul) ja Kayla Jade Frier septembris mängufilm «Kalevi» esilinastusel. Howard Frier oli filmis ameeriklase George Jacksoni osatäitja.
Howard Frier (vasakul) ja Kayla Jade Frier septembris mängufilm «Kalevi» esilinastusel. Howard Frier oli filmis ameeriklase George Jacksoni osatäitja. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles