Räikkönen ja Kovalainen lõid uuel hooajal rallisarjas osalemiseks käed

Postimees Sport
Copy
Heikki Kovalainen osales novembri lõpus oma esimesel MM-rallil, kui tegi WRC2-klassis kaasa Jaapani etapil.
Heikki Kovalainen osales novembri lõpus oma esimesel MM-rallil, kui tegi WRC2-klassis kaasa Jaapani etapil. Foto: Nikos Katikis/LPS/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Heikki Kovalainen ja tema endise vormel-1 rivaali Kimi Räikköneni vennapoeg Justus Räikkönen osalevad järgmisel aastal Soome autoralli meistrivõistlustel. Endine F1-sõitja kasutab Škoda Fabia Rally2-autot, nooruke Räikkönen paneb oma jõu proovile Peugeot 208 Rally4-autoga, mõlemad kuuluvad Secto meeskonna ridadesse.

41-aastane Kovalainen pole teinud saladust, et pärast Jaapani rallil MM-debüüdi tegemist soovib ta rallit harrastada ka oma sünniriigis. Nüüd tutvustas ta kolmeaastast plaani: 2023. aastal soovib ta jõuda esikuuikusse, järgmisel aastal esikolmikusse ja 2025. aasta võita meistritiitel.

«Mul on olnud see unistus võistelda Soomes täiesti erinevat tüüpi teedel ja ma avaldasin selle sõnumi paar nädalat tagasi ühes intervjuus. Siis saime Secto inimestega kokku ja tulemuseks on, et oleme kohal,» ütles Kovalainen, kelle tegemisi toetab Soome MM-ralli nimisponsor Secto.

Kovalaineni kaardilugejaks saab Soome telesaatejuht Janni Hussi, kes on varasemalt mõnel võistlusel olnud eelmise aasta juunioride maailmameistri Sami Pajari kaardilugeja.

17-aastane Justus Räikkönen alustab 2023. aastal oma kolmandat rallihooaega. Ta on varasemalt näidanud väga head kiirust ning teeb nüüd karjääris sammu edasi. «Olen sõitnud kaks aastat väiksemates klassides ja nende aastate jooksul saavutanud edu. Nüüd on aeg testida oma kiirust R4 kategoorias,» ütles Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles