Maroko jalgpalliliit esitas FIFA-le ametliku protesti (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Kohtunik Cesar Arturo Ramos (keskel) MMi poolfinaalis Maroko ja Prantsusmaaga.
Kohtunik Cesar Arturo Ramos (keskel) MMi poolfinaalis Maroko ja Prantsusmaaga. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MM-finaalturniiri poolfinaalis 0:2 Prantsusmaale kaotanud Maroko esitas Rahvusvahelisele jalgpalliliidule (FIFA) ametliku protesti, sest ei jäänud rahule kohtunikutööga.

Maroko jalgpalliliit tegi täna õhtul avalduse, kus öeldi, et kohtunik Cesar Arturo Ramos pidanuks nende kasuks määrama kaks penaltit.

Marokolaste arvates toimus esimene penaltihõnguline olukord 26. minutil, kui Sofiane Boufal Prantsusmaa trahvikastis kukkus. Selle asemel vilistas Ramos vea hoopis Maroko ründajale, kes sai ka kollase kaardi. Samuti olid nad häiritud teisel poolajal Selim Amallah'i vastu tehtud veast ja et kohtunik sellele ei reageerinud.

«Maroko jalgpalliliit on kirjutanud vastavale asutusele (ehk FIFA-le - toim), et vaadata läbi kohtunike otsused, mis jätsid Maroko meeskonna ilma kahest penaltist, mis olid mitme spetsialisti arvates vaieldamatud. Olime hämmingus, et videokohtunik VAR nendele olukordadele ei reageerinud,» seisis avalduses.

Sõltumata sellest, mis otsuse FIFA langetab jätkub Maroko MM pronksimänguga, kus kohtutakse laupäeval Horvaatiaga. Kui nende protest rahuldatakse võib see kohtunik Ramose karjäärile mõjuda halvasti. Kehvemal juhul võib juhtuda, täna 39-aastaseks saanud kohtunikku ei kutsuta enam MMi vilistama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles