Uue lepingu sõlminud Schumacher astub isa jälgedes

Karl Mihkel Eller
Copy
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: Mercedes F1 Team

Kaks aastat Haasi F1 meeskonnas sõitnud Mick Schumacher sõlmis järgmiseks aastaks lepingu Mercedesega ning hakkab nende varusõitjaks. Mercedese tiimi kuulus aastatel 2010-2012 ka Micki isa Michael Schumacher, kuid seitsmekordne maailmameister oli tiimi põhisõitja.

23-aastase Schumacheri variandid karjääri jätkamiseks olid jäänud päris väikeseks. Kuni selle hooaja lõpuni oli sakslasel ka leping Ferrari juuniortiimgia, kuid Itaalia meeskond ei soovinud seda enam jätkata.

«Ma näen seda omamoodi uue algusena. Vormel 1 on põnev maailm, kus õppetunnid ei lõppe kunagi. Ootan põnevusega, et saaksin omandada veelgi rohkem teadmisi ja anda endast kõik Mercedese heaks,» ütles Schumacher, kellest vabaks jäänud koha Haasis hõivas kaasmaalane Nico Hülkenberg.

Schumacher oli korduvalt rõhutanud, et soovib kindlasti võidusõidusarjas püsida. Sõitjakohta talle küll ei jagunud, kuid nüüd on ta Lewis Hamiltoni ja George Russelli järel kolmas sõitja, kes võib ühel hetkel oma võimaluse saada.

Noore sakslase aeg Haasis kulgesid üle kivide ja kändude. Tänavu oli tema kõrval teise sõitjana kogenum Kevin Magnussen ja Schumacher jäi selgelt tema varju. Sakslane jõudis 22 MM-etapi jooksul punktikohale vaid kahel korral.

Haasi meeskonna boss Günther Steiner ja omanik Gene Haas soovisid 2023. aasta märtsis algavaks hooajaks kogenumat sõitjat. «Otsime sõitjat, kes võiks meeskonda kanda, kuid Schumacherit oleks pidanud kandma,» ütles Steiner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles