Žalgiris lõpetas Madridi Reali vastu nukra seeria

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kaunase Žalgirise parim oli 19 punktiga Edgaras Ulanovas.
Kaunase Žalgirise parim oli 19 punktiga Edgaras Ulanovas. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Pärast kolme järjestikust kaotust, millest kaks tulid kodusaalis, naasis Kaunase Žalgiris Euroliigas taas võiduteele, kui alistas tänu tugevale mängu lõpule 81:72 Madridi Reali.

Viis minutit enne normaalaja lõppu oli seis 66:66 viigis, kuid siis tegi kodusaalis mänginud Žalgiris otsustava 8:0 spurdi ning pääses 74:66 ette. Mängu võtmehetk oli Edy Tavaresi ründeviga Rolands Šmitsi vastu, mille kohtunikud muutsid ebasportlikuks. Žalgirisel õnnestus sellest olukorrast teenida neli punkti ning haarata 1.39 enne mängu lõppu kaheksapunktiline edu.

Edgaras Ulanovas tõi võitjatele 19 punkti, Tyler Cavanaugh lisas 15 punkti ja viis lauapalli. Žalgiris võitis tasavägise mängu hoolimata sellest, et kaheseid tabati vaid 33,3 protsendiga.

«Me ei lasknud neil lihtsaid korve visata, see oli väga tähtis,» sõnas Ulanovas mängu järel. «See oli selline mäng, kus oli vaja endale saada 50:50 pallid, ründelauad ja lahtised pallid. Me saimegi ning lõpuks oli sellest kasu. Olen meeskonna üle õnnelik, sest väärisime võitu.»

Madridi Reali parim oli 22 punktiga Dzanan Musa, Mario Hezonja lisas 17 silma. «Mängisime tasavägiselt, kuid mitte viimasel neljal minutil. Žalgirisel oli rohkem energiat ning nad olid 50:50 momentides meist paremad. Nad said ründelauast uusi võimalusi ja suutsid need punktideks muuta,» võttis Reali peatreener Chus Mateo mängu kokku.

Standings provided by Sofascore
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles