Osa Ilvese varustusest jäigi teadmata kadunuks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: EPA/KIMMO BRANDT/SCANPIX

Osa kahevõistleja Kristjan Ilvese varustusest on jätkuvalt teadmata kadunud, mistõttu on eestlane Ramsau MK-etapil keerulises olukorras.

Ramsau MK-etapile saabudes lendas Ilves marsruudil Oslo – Frankfurt – München. Kuskil seal vahepeal kadusid ära tema hüppesaapad ja värskelt valminud võistlus- ja aluskombinesoon. Hüppesuusad jõudsid ilusti võistluspaika, sest need transporditi Ramsausse bussiga.

Lootus kaduma läinud asju tagasi saada on väike. Kohe kindlasti ei jõua need kohale Ramsau MK-etapiks. 

Niisiis on meie kahevõistleja hooaja kolmandal MK-etapil keerulises seisus. Eilsel proovivõistlusel hüppas ta laenatud suusasaabaste ja treeningkombinesooniga päeva 22. tulemuse, mis tähendab, et kõrgesse mängu eestlane ilmselt ei sekku.

Tänasel hüppevõistlusel on tal kasutada küll oma vanad hüppesaapad, mille üks Norra treeneritest Trondheimist kaasa võttis, kuid nendel pole Ilvese jala järgi tehtud spetsiaalseid taldu ega ka kiile.

«Suusahüpped on niivõrd tunnetuslik ala, et iga detail loeb. Lisaks sellele, mida inimesed väljast näevad, on ka varustuse sees igale sportlasele spetsiaalselt vormitud detailid. Hüppesaapas on sportlase jala järgi tehtud sisetald, et tunnetuslik pool oleks hea. Lisaks on saapas jala ümber hüüeliigesest kuni sääre ülemise osani suusahüppe kiil, mis on samuti kõigil sportlastel erinev – mõnele meeldib paksem, teisel jälle õhem,» selgitas Ilvese mänedžer Rauno Loit.

Hoolimata sellest, et läbi tuleb ajada pooliku varustusega, läheb Ilves ikkagi endast maksimumi andma, sest suusavorm on tal üpriski hea.

Küll aga jääb Ramsau MK-etapil vastamata küsimus, mis seisus on kahevõistleja hüppevorm. Viimastel etappidel pole tal suusahüpetes vajalikku enesekindlust olnud. Seda käis ta eelmisel nädalal kogumas Lillehammeris peetud treeningutel.

Kuuldavasti läkski Ilvese hüppevorm paremaks, kuid ilmselt peab ta selle näitamiseks ootama ära järgmise MK-etapi, mis peetakse uue aasta esimesel nädalavahetusel Otepääl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles