EELVAADE ⟩ Kas Maroko suudab veel ühe üllatuse jalgpallisõpradele pakkuda?

OlyBet
Copy
Maroko koondise kaptenipaela peab endale käe peale panema Hakim Ziyech, kes püüab viia enda meeskonna ajaloolise MM-medalini.
Maroko koondise kaptenipaela peab endale käe peale panema Hakim Ziyech, kes püüab viia enda meeskonna ajaloolise MM-medalini. Foto: Li Ming/SIPA/SCANPIX

Jalgpalli MMi pronksimängus lähevad vastamisi Horvaatia ja Maroko. Kohtumise avavile kõlab 17. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Horvaatia. Eelmisel MMil finaali jõudnud horvaadid omavad väga palju kogemust, kuidas sõelmängudes võidukalt esineda. Lisaks on see praeguse kuldse põlvkonna viimane võimalus võita MM-medal ning motivatsioon on seega kõrge ka pärast kaotust poolfinaalis. Horvaatia ja Maroko on sel MM-finaalturniiril juba kohtunud. Alagrupiturniiril mängiti omavahel sündmustevaene 0:0 viik, ent pronksikohtumises on oodata ka väravaid.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Horvaatia jaoks on turniir möödunud sisuliselt vigastusteta. Seda tõestab ka fakt, et horvaadid said vajadusel juba alates veerandfinaalidest kasutada kõiki Katari kaasa võetud mängumehi.

Maroko seis on oluliselt keerulisem. Kurnav MM-finaalturniir on laastavalt mõjunud nende kaitseliinile. Vigastustega on kimpus nii Naif Aguerd, Noussair Mazraoui kui ka Romain Saiss. Kõik need mehed püüdsid poolfinaalis väljakul endast maksimumi anda, ent terviseprobleemide tõttu tuli nad üsna varakult välja vahetada. Pronksimängust jääb nimetatutest kindlasti eemale Maroko kapten Saiss.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Horvaatia on MMil olnud hädas skoorimisega ning neil on kirjas ainult kuus väravat, millest neli lendas alagrupiturniiril Kanada väravasse. Eelkõige loodetakse enda kogenud mängjate peale, kes on aastate jooksul Horvaatiat tassinud. Kõige ohtlikumateks mängijateks võib pidada Ivan Perisicit (122 mängu, 33 väravat), Andrej Kramarici (80 mängu 22 väravat) ja Luka Modricit (161 mängu, 23 väravat). Viimane seejuures pole sel turniiril suutnud väravaarvet avadagi.

Maroko suurimad lootused on suunatud eelkõige kahele mehele. Ääreründaja Hakim Ziyech on nende teravaim mängumees, kes löönud ka Kataris ühe värava. Tema saldo koondisesärgis enne pronksikohtumist on 49 mängu ja 19 väravat. Lisaks talle loodetakse väravat ka 25-aastaselt Youssef En-Nesyrilt, kes on kahe tabamusega Maroko parim väravakütt sel MMil.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Mõlemad meeskonnad soovivad koju minna medaliga ning selleks tuleb eelkõige väravat jahtida. Maroko on küll sel turniiril keskendunud eelkõige kaitsemängule, ent nende hõredamad rivid nõuavad taktikalisi muudatusi, mis tähendab ka ründavamat mängustiili.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Horvaatia tõestas sel turniiril, et meeskondlikult ja suure võitlusega on võimalik kaugele jõuda. Nad pole kaugeltki MMi kõige resultatiivseim meeskond, ent vajalikul hetkel on ennast maksma pandud. Horvaadid on võtnud MMil rahuliku söödumängu ja kaalutletud rünnakutega kolm võitu, millest kaks tulid sõelmängudes. Alistatud sai nii Jaapan kui ka suursoosik Brasiilia. Mõlemad lülitati konkurentsist penaltiseerias.

Maroko on sel turniiril kindlasti suurima üllatuse pakkunud. Väga hingestatult ja ennast salgavalt tegutsevad marokolased on rõhunud tugevale kaitsemängule ning keskendunud vasturünnakutele. Samas kaotusseisu jäädes ollakse võimelised ka ise palliga väga palju teravusi tekitama. Nad on Kataris võtnud magusad võidud nii Belgia, Kanada, Hispaania kui ka Portugali vastu. Ainus kaotus tuli valitsevatele maailmameistritele Prantsusmaale.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Vaata MMi viimaseid matše, sealhulgas tulist finaalmängu sõprade seltsis Ülemiste Beach House'i OlyBeti fännitsoonis! Ühisvaatamiste õhtujuhiks on alati energiline Lauri Pedaja, kes viib poolaegadel läbi ka põnevaid publikumänge. Lisaks annab OlyBet igal õhtul jalgpallisõpradele võimaluse sõita Itaaliasse ja nautida Fiorentina võistkonna kodumängu VIP-loožis. Rohkem infot ürituste kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles