Marko Kilp jõudis Rootsi sprindivõistlusel poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Marko Kilp (paremal) Rootsis Skandinaavia karikaetapil.
Marko Kilp (paremal) Rootsis Skandinaavia karikaetapil. Foto: Eesti Suusaliit

Rootsis Östersundis toimuval murdmaasuusatamise Skandinaavia karikaetapil oli esimesel päeval kavas klassikasprint. Eesti sportlastest oli stardis meie meeste ja naiste sprindiparemik eesotsas Marko Kilbi, Martin Himma ja Aveli Uustaluga.

Päeva alustas Uustalu, kes 78 naise konkurentsis sõitis eelsõidus välja 16. koha; kaotades võitjale 12,5 sekundit ja pääsedes sellega edasi veerandfinaalidesse. Eelsõidu võitis norralanna Anna Svendsen, kes edestas rootslast Joanna Sundlingi napi poole sekundiga.

Neljandas veerandfinaalis rajale tulnud Uustalu lõpetas oma sõidu viiendal kohal, mis kokkuvõttes andis 23. koha.

Meeste kvalifikatsioonis sai Kilp 158 mehe konkurentsis kirja päeva 13. aja, kaotades eelsõidu võitnud Sivert Wiigile 3,68 sekundit. Koha veerandfinaali tagas ka Himma, kes 5,15-sekundilise sai eelsõidu 30. koha.

Teises veerandfinaalis sõitnud Kilp võitles õ tihedas konkurentsis – esinelik mahtus 1,24 sekundi sisse – välja neljanda koha. Samas veerandfinaalis oli rajal ka Himma, kes väikese ebaõnne tõttu pidi leppima oma sõidu kuuenda kohaga. Himma ebaõnne suusajumal eestlastele siiski heastas, sest kiire veerandfinaal tagas Kilbile õnneliku kaotajana koha poolfinaalis.

Poolfinaal kujunes äärmiselt tihedaks ja kuus sportlast mahtusid vaid 0,74 sekundi sisse. Finiši rüseluses jäi Kilbil õnnest puudu ja ta viienda koha, mis tähendas kokkuvõttes kümnendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles