Uue relvaga võistelnud Tomingas teenis taas MK-punkte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Hendrik Osula / Estonian Biathlon Team

Laskesuusatamise MK-etapp Annecy Le Grand Bornandis jätkus naiste 7,5 km sprindiga. Eesti sportlastest teenis MK-punkte Tuuli Tomingas, kes sõitis välja 37. koha. Võistluse võitis Anna Magnusson Rootsist.

Prantsusmaal jätkus laskesuustamise MK-etapp taaskord keerulistes oludes, millest lõikas kasu Rootsi sportlane Anna Magnusson. Ta läbis mõlemad lasketiirud puhaste paberitega ning teenis enda karjääri esimese etapivõidu. Talle järgnesid laske tiirus ühe eksimuse teinud kaasmaalanna Linn Persson (+12,8) ja sakslanna Denise Herrmann-Wick (+15,2).

Eestlannadest sõitis parima tulemuse välja Tomingas, kes tegi püstitiirus ühe eksimuse ning kaotas võitjale 1.28,5. See andis 95 sportlase konkurentsis 37. koha ehk neli MK-punkti. Seejuures tunnistas Tomingas ETV otse-eetris, et võistles täiesti uue relvaga, kuna vana lihtsalt vihmastes tingimuses lakkas töötamast. 

Eesti koondislastest olid veel rajal Susan Külm ja Johanna Talihärm. Külm pääses homsesse jälitussõitu, kui teenis ühe möödalasu juures 58. koha (+2.02,5). Üha paremat vormi saavutav Talihärmal jäi napilt jälitussõidust ehk 60 parema seast puudu. Ta leppis samuti ühe möödalasu juures täna 63. kohaga (+2.20,5) ning jälitussõidust jäi lahutama kaheksa sekundit.

Homme sõidetakse Prantsusmaal jälitussõidud ning hea esinemise korral on võimalik endale tagada koht ka ülehomses ühisstardiga sõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles