MM-tiitlita jäänud Portugal andis peatreenerile kinga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nii Fernando Santose kui ka Cristiano Ronaldo jaoks jäi Kataris toimuv MM viimaseks Portugali juures.
Nii Fernando Santose kui ka Cristiano Ronaldo jaoks jäi Kataris toimuv MM viimaseks Portugali juures. Foto: IMAGO/Matthias Koch/Scanpix

Portugali jalgpallikoondis otsustas pärast ebaõnnestunud MM-finaalturniiri lõpetada koostöö peatreener Fernando Santosega.

Santos võttis Portugali koondise peatreenerina koha sisse 2014. aastal. Tema tulekuga algasid Portugalil väga head ajad ning juba järgmisel EM-finaalturniiril vedas ta koondise Euroopa meistriks. Tegemist oli Portugali jaoks esimese võiduga mõnel jalgpalli suurturniiril.

Kataris toimuval MMil ei suutnud Santos Portugali koondist otsustavasse faasi aidata. Nende laeks jäi veerandfinaal, kus alistuti 0:1 suurüllatusega hakkama saanud Marokole. See sai lõpuks ka Santosele saatuslikuks ning tema leping lõpetati enneaegselt. Algselt pidi ta tüürima meeskonda veel ka 2024. aasta EMil.

Kokku jõudis Portugali koondis pidada Santose käe all 109 kohtumist, millest võideti koguni 67. Ta on võiduprotsendilt kõige edukam Portugali koondise juhendaja. Lisaks EM-tiitlile leiab tema auhinnakapist veel ka UEFA Rahvuste liiga võidutrofee 2019. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles