Gruusia vägilane jätkas valitsemist, Seim esikümnest väljas

Postimees Sport
Copy
Tõstja Mart Seim.
Tõstja Mart Seim. Foto: Kristjan Teedema

Kolumbias peetavatel tõstmise MMi viimasel võistluspäeval jõudis kätte järg üliraskekaalu (+109) meeste kätte. Võistlustules oli ka Mart Seim, kes sai koondskooriks 397 kg, mis andis kokkuvõttes 14. koha. Maailmameistriks krooniti grusiin Laša Talahhadze, kelle tulemuseks jäi kokku 466 kg.

B-grupis võistelnud Seim lasi rebimises endale algraskuseks määrata 170 kg. Sellest sai ta kindlalt jagu ning järgmisel katsel lasi endale kangile asetada 175 kg. Kahjuks ei tulnud antud raskus üles. Kolmandal ehk viimasel katsel tõstis Seim üles 177kg kangi.

Tõukamises suutis Seim sooritada ainult ühe katse. Tema algraskus oli 220 kg, mis tuli üles kolmandal katsel. Kogusummaks sai Eesti rekordimees 397 kg, mis andis B-grupis kuuenda koha. Kokkuvõttes teenis Seim MMilt 14. koha.

A-grupis, kus eeldatavalt praegu kõige tugevamad mehed, läks lahti tõeline võitlus. Seejuures oli üle mitme aasta ohus Talahhadze kuldmedalid. Grusiin siiski pingutas täpselt nõnda palju nagu vaja. Ta rebis viimasel katsel 215 kg ning tõukas 251 kg. Mõlemad olid päeva parimad tulemused ning nõnda asetati talle taaskord kaela kolm kuldmedalit. Kokku on Talahhadze nüüd kuuekordne maailmameister.

Hõbemedali noppis Bahreini esindav Gor Minasyan, kelle sünnimaaks on Armeenia. Tema koondskoor oli lõpuks 462 kg. Pronksi viis Armeeniasse Varazdat Lalayan (461 kg). Nõnda jäi esikolmikut lahutama viis kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles