VIDEO ⟩ Lukašenka oli hämmingus: miks ei ole Valgevene jalgpallurid MMil?

Christopher Krutto
Copy
Aljaksandr Lukašenka.
Aljaksandr Lukašenka. Foto: VYACHESLAV OSELEDKO/AFP/Scanpix

Valgevene president Aljaksandr Lukašenka oli väga mures śelle üle, kui kehvas seisus on Valgevene jalgpall.

Valgevene hoiab FIFA edetabelis hetkel 97. kohta ning pole pärast Nõukogude Liidust lahku löömist suutnud ühelegi jalgpalli suurturniirile pääseda. See mõlgub ilmselgelt ka Lukašenkal meeles.

Nimelt postitas BBC ajakirjanik Francis Sarr Ühismeediasse video, kus Lukašenka räägib riigi spordiministri SErgei MIhhailovitšiga ning on hämmingus, miks Valgevene koondist seal ei ole.

«MM on käimas. Sergei Mihhailovitš, mingil põhjusel ei ole ma meie jalgpallureid seal näinud. Või ei vaata ma lihtsalt piisavalt,» päris Lukašenka videos. Spordiminister kinnitas, et presidendil on õigus ja Valgevene ei jõudnud MMile.

«Ma olen võrrelnud meie mängijate taset sellega, mida MMi mängudes olen näinud. Endise jalgpallurina olen ma kohkunud. See spordiala on [Valgevenes] kohutavas segaduses. Nagu paljud teised spordialad,» jätkas Valgevene president karmil toonil.

«Kui ma sind palkasin, siis ma lootsin, et sina kui armeemehena ja tüübina, kes sporti mõistab, oleksid selle peale midagi teinud,» lisas Lukašenka.

«Raske uskuda, et see ei ole satiir,» kirjutas video juurde omakorda Sarr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles