Valitsev Eesti iluuisutšempion kandideerib uhkele auhinnale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Niina Petrõkina.
Niina Petrõkina. Foto: Eero Vabamägi

Rahvusvaheline uisuliit (ISU) avaldas sel nädalal tänavuse aasta parimate nominaadid ning parima uustulnuka kategoorias on üheks laureaadiks ka valitsev Eesti meister Niina Petrõkina. 

Vastavalt statuudile on parima uustulnuka kategoorias nomineeritud uisutajad, kes osalesid tänavu esimest korda täiskasvanute konkurentsis ISU võistlustel ja tegid seda edukalt.

Petrõkinale tõid nominatsiooni edukas esinemine Tallinnas toimunud EMil, kus ta sai isiklik rekordiga 128,77 punkti kõrge kaheksanda koha, debüüt MMil, kus ta platseerus 16ndaks, ning etteasted täiskasvanute GP-etappidel. Kanadas tuli Petrõkina kuuendaks, Jaapanis seitsmendaks.

Lisaks meie iluuisutajale on nominantide hulgas veel ameeriklanna Isabeau Levito, Gruusia paar Karina Safina – Luka Berulava, USA-d esindavad ukrainlased Anastasia Smirnova – Danylo Siianytsia ja jaapanlanna Rinka Watanabe.

ISU parimad uisutajad selguvad rahvahääletuse ja ajakirjanike arvamuse liitmisel ning avalikustatakse 5. veebruaril Zürichis toimuval pidulikul galal. Petrõkina poolt on enda häält võimalik anda SIIN, kuid selleks tuleb ennast lehel ka eelnevalt registreerida.

Petrõkina etteaste kodusel EMil:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles