VIDEO Vihased fännid tungisid väljakule ja andsid väravavahile kolki

Karl Mihkel Eller
Copy
Verise peaga Melbourne City väravaaht Tom Glover (keskel) lahkus väljakult kaasmängijate vahel.
Verise peaga Melbourne City väravaaht Tom Glover (keskel) lahkus väljakult kaasmängijate vahel. Foto: WILL MURRAY/EPA/Scanpix

Austraalia jalgpalli kõrgliigas toimunud Melbourne’i derbi City ja Victory jäi 24. minutil pooleli, sest väljakule jooksnud fännid tungisid kallale Melbourne City väravavahile Tom Gloverile, kes sai peahaava, mis vajas õmblusi.

Videost on näha, kuidas vihased fännid tormavad väljakule, tõukavad ja üritavad Gloverit lüüa, enne kui teda metallämbriga pähe lüüakse. Selle tulemusena hakkas 24-aastase jalgpalluri pea veritsema ning ta toimetati turvameeste ja teiste mängijate vahel väljakult minema.

Kohtumist võõrustanud City oli mängu 11. minutil 1:0 juhtima läinud ning suures joovastuses loobiti väljakule ka pürotehnikat. Üks rakett tabas väljaku ääres olnud fotograafi ning jäi mulje, et see plahvatas.

Seejärel tõstis väravavaht Glover maast veel ühe raketi ja viskas selle tagasi tribüünile. Selle peale läksid fännid päris hulluks, tungisid väljakule ning nende sihtmärgiks oligi Glover.

Austraalia jalgpalliliit teatas pärast šokeerivaid stseene uurimisest ja karmidest sanktsioonidest. «Sellisel käitumisel pole Austraalia jalgpallis kohta,» teatasid nad.

Tegelikult valitses mängus pingeline atmosfäär algusest peale, sest mõlema klubi fännirühmitused plaanisid 20. minutil staadionilt lahkuda, protestides sellega Austraalia profiliigade vastu. Melbourne’i vutifännidele ei olnud meelt mööda liiga otsus korraldada meeste ja naiste kõrgliigade finaalid kuni 2025. aastani Sydneys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles