Olümpiavõitja uskumatu nädalavahetus: tõuse poodiumile, murra käeluu, käi noa all, võida MK-etapp

Karl Mihkel Eller
Copy
Sidemes käega Sofia Goggia Sankt Mortizi MK-etapi poodiumitseremoonial.
Sidemes käega Sofia Goggia Sankt Mortizi MK-etapi poodiumitseremoonial. Foto: Peter Schneider/Epa/Scanpix

Šveitsis Sankt Moritzis toimunud naiste mäesuusatamise MK-etapil võitis laupäevase kiirlaskumise itaallannast olümpiavõitja Sofia Goggia, kes oli päev varem käinud erakorralisel operatsioonil.

Goggia sai reedel toimunud esimesel võistlusel teise koha. Poodiumikoht ei tulnud aga tagasilöökideta, võistluse käigus tegi ta viga oma vasakule käele. Hilisemas kontrollis selgus, et käeluu oli kergelt murdunud.

Reedel viidi ta kiirkorras Milanosse haiglasse, kus talle tehti erakorraline operatsioon. Tema käelabasse paigaldati luumurru tõttu üheksa kruvi.

Järgmiseks päevaks jõudis ta võistluspaika tagasi, tuli taas starti ning suutis kiirlaskumise võita. Lähimat konkurenti edestas ta pea poole sekundiga.

MK-sarja üldarvestuses on kolm etappi võitnud Goggia 425 punktiga teine, juhib 50 punkti rohkem kogunud ameeriklanna Mikaela Shiffrin. Pyeongchangi olümpia kiirlaskumise kuldmedalist juhib aga just seda sama kiirlaskumise MK-sarja punktitabelit. Naiste MK-etapp jätkub Sankt Moritzis pühapäeval ülisuurslaalomiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles