Kalev/Cramo mängis suure edu maha, kuid pääses karikafinaali, kus kohtutakse Viimsiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Artur Konontšuk viskas Šiauliai vastu 20 punkti.
Artur Konontšuk viskas Šiauliai vastu 20 punkti. Foto: Tairo Lutter

Kaamos Eesti karikavõistluste finaalis kohtuvad homme Viimsi/Sportland ja BC Kalev/Cramo. Viimsi alistas esimeses poolfinaalis 75:74 TalTech/Optibeti, Kalev/Cramo oli teises mängus 87:82 parem tiitlikaitsja Tartu Ülikool Maks & Mooritsast.

Esimeses mängus alustas mängu paremini TalTech, poolajapausiks juhiti kümne punktiga 38:28. Teisel poolajal suutis Viimsi tuua kohtumisse pöörde ning kuigi viimastel minutitel vahetus liider pidevalt, siis lõpuks võttis võidu ühe punktiga Viimsi.

Võitjate suurim punktitooja oli Egert Haller, kes viskas 20 punkti. Malik Antonyo Toppini arvele jäi 16 silma ja kapten Karl-Johan Lips sai hakkama kaksikduubliga, visates 15 punkti ja noppides 13 lauapalli. TalTechi vedas Oliver Metsalu, kelle arvele jäi 18 punkti.

Teises poolfinaalis haaras ohjad Kalev/Cramo, kes juhtis võrdlemisi turvaliselt kuni viimase minutini. Kui esimene veerandaeg võideti nelja punktiga, siis poolajaks juhiti 15 punktiga 46:31. Teisel poolajal proovisid tartlased visalt vastu hakata, kuid pikalt ei suudetud vahet seitsmest punktist väiksemaks mängida.

Muutuse tõi viimane minut, kui seisult 81:69 tegi Tartu 7:0 spurdi. Kalev ei suutnud väljakult korvi visata, kuid kuna Tartu meeskondlikud vead olid täis, siis pääseti tihedalt vabaviskejoonele. Wesley Van Beck tabas viimasel minutil kuus vabaviset, ülikooliklubi vastas kahe kaugviskega, kuid vahe oli endiselt kolm silma. Lõpuks võitis Kalev 87:82.

Van Beck tõi Kalevi parimana 20 punkti, Kristjan Kitsing viskas 18 punkti, 17 punkti kogus Oleksandr Kovliar. Üleplatsimeheks kerkis Tartu suur äär Andrii Voinalovõtš, kes sai hakkama kaksikduubliga, visates 28 punkti ja noppides 12 lauapalli. Leemet Böckleri arvele jäi 24 punkti ja kaheksa lauapalli.

Karikafinaal toimub Narva spordikeskuses pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles