Ott Tänak: ma ei tahtnud Hyundais kunagi number üheks saada

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Kolm hooaega Hyundai rallimeeskonda kuulunud Ott Tänak ütles Betsafe’ile antud intervjuus, et 2020. aastal Lõuna-Korea tiimiga liitudes polnud tal huvi saada meeskonna esisõitjaks. Lõppenud hooajal jäi mitmel korral mulje, et eestlasel on kana kitkuda pikaajaliselt tiimi kuulunud Thierry Neuville’iga, kuid Tänak kinnitas, et on tulevikuski nõus belglasega samas tiimis sõitma.

«Ma ei tahtnud kunagi [Hyundais] number üheks saada. Pigem oli huvi see meeskond enda ümber tööle ja õigeid asju tegema saada. Ma ei saa öelda, et 2019 oleks mul Toyotas teiste sõitjate tugi olnud. Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala, ega nad kunagi ei teinud ühtegi liigutust selleks, et ma mõne punkti rohkem saaksin,» ütles Tänak Betsafe’i taskuhäälingus.

Ta selgitas, et kolme hooaja jooksul ei suutnud ta tiimiga ühele lainele saada. «Kõik kukkus väga keeruliselt välja. Sattusin sinna siis, kui algas covid. Esimene aasta ma meeskonda väga ei näinudki. Teine aasta me ei olnud väga aeglased, aga katkestasime väga tihti. Viimased kolm aastat on väga segaselt välja kukkunud.

Minu jaoks on see olukord meeskonnas liiga segane. Selget sõnumit oli raske saada, mis seal uuel aastal saama hakkab. Lõpuks on need otsused natuke emotsionaalsed. Kui sportlane tahab midagi hästi teha, siis ta peab ennast selles süsteemis hästi tundma ka.

Ma ei saa öelda, et ma tundsin ennast siin piisavalt hästi, et ma oleksin viimastele rallidele tahtnud minna. See tundus natuke kohustus, aga nii ei saa asju hästi teha,» selgitas Tänak, kes otsustas meeskonnast lahkuda kaks rallit enne hooaja lõppu.

Tänak liitus nüüd M-Sport Fordi meeskonnaga, kus temast saab kindel esisõitja. Saarlane ei välistanud, et võib kunagi tulevikus taas Neuville’iga samasse tiimi kuuluda. «Mul otseselt tema vastu ei ole midagi. Sport on sport ja kui tahad võita, siis tuleb kõiki võita,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles