Zirk MM-i viimasest stardist: kartsin hullemat, aga võin oma esitusega rahule jääda

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Tairo Lutter

Eesti koondise ujuja Kregor Zirk lõpetas Austraalias toimunud lühiraja maailmameistrivõistlused 200m vabaujumisega pälvides tihedas konkurentsis 11. koha.

200m liblikujumises viienda koha pälvinud Zirk oli lühiraja MM-i viimasel võistluspäeval stardis 200m vabaujumises, saavutades karjääri paremuselt teise ajaga 11. koha.

«Kartsin palju hullemat, sest me ei ole treeningutel vabaujumisele rõhku pannud,” rääkis eestlane peale eelujumist pressiteate vahendusel. «Võin oma esituse ja ajaga rahule jääda, finaalikohta oli ehk natuke palju loota.»

Zirk jäi enda nimel olevast rahvusrekordist (1.42,97) vaid 0,19 sekundi kaugusele. Eelujumiste nobedaim oli britt Tom Dean (1.40,98). Finaali pääsemiseks oleks eestlane pidanud olema kiirem ajast 1.42,44.

Kanada treeneri Tom Rushtoni näpunäidete järgi harjutav Zirk jääb lühiraja MM-i kui ka kogu aastaga väga rahule. «Aastat jäävad eelkõige kaunistama karjääri parimad kohad MM-il ja EM-il, mis on tehtud pikas basseinis,» sõnab Tartust sirgunud ujuja. «Suurt mängu mängitakse ikkagi 50m basseinis ja seal on alati olnud ka minu fookus. Lühirada on väga spetsiifiliste oskustega ja minu jaoks rohkem boonus. Siiski on hea teada, et suudan ka lühirajal ujuda end finaali.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles