Hyundail oli võimalik palgata Rovanperä, kuid tema asemel valiti teine soomlane (1)

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Soome rahvusringhääling Yle tegi rallisõitjast Kalle Rovanperäst uue dokumentaali, kus muu hulgas selgus, et mõned aastad tagasi oli Hyundail võimalik lüüa käed tänavu maailmameistriks kroonitud sõitjaga.

Nimelt otsis Hyundai WRC-tiim viis aastat tagasi talendikat sõitjat, keda hakata koolitama välja sihiga jõuda lõpuks WRC-sarja. Sealt võttis osa ka Rovanperä.

«Me organiseerimise katsed, kust võttis osa ka Rovanperä. Kalle oli siis 16, aga nägi välja nagu 14. Kui ta sõitis autoga ja andis inseneridele tagasisidet, siis rääkis ta nagu 28-aastane. Pilt ja hääl ei läinud üksteisega kokku,» tunnistas Hyundai toonane mänedžer Alain Penasse.

Otsustavad katsed sõideti Prantsusmaal asfaldi ja kruusa peal. «Lisaks ajale kogusime sõitmise kohta andmeid. Pärast erinevate tulemuste vaatamist, otsustasime valida oma sõitjaks Jari Huttuneni,» jätkas belglane. Kusjuures toona osales Hyundai katsetel ka Karl Kruuda.

«Võtsime Soome sõitja, aga mitte Kalle. Me teadsime, et tema vanus võiks olla probleemiks, sest osad riigid nõuavad lisaks juhiloale sõitmiseks ka vähemalt 18-aastaseks olemist. Aga kui Kalle oleks säranud eredalt sõidutestidel, oleks me ta noorest vanusest hoolimata valinud,» tunnistas Penasse.

Rovanperä mänedžeri Timo Jouhki sõnul oli toona valituks mitte osutumine valis tagasilöök, kuid tagantjärele vaadates läks kõik hästi. Käed löödi hoopis Škodaga, kus Rovanperä ladus praegusele edule kõva põhja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles