Norra võimutsemine suusaradadel jätkus ka Davosis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Simen Hegstad Krüger.
Simen Hegstad Krüger. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-etapp Davosis lõppes 20 km eraldistardist sõiduga. Norra koondis näitas taas võimu ning võtsid kuuikvõidu. Eesti parimana teenis Alvar Johannes Alev 44. koha.

20 km vabatehnika sõidus polnud kordagi kahtlust selles, et võidu nopib Norra suusataja. Nad suutsid kogu koondisega teha suurepärase etteaste ning võtta koguni kuuikvõidu. Kõige kehvem norralane pidi leppima täna üheksanda kohaga.

Alates 7,2 km haaras juhtohjad olümpiavõitja Simen Hegstad Krüger, kes hakkas tasapisi konkurentidelt eest libisema. Finišisse jõudis ta ajaga 42.12,3, mis oli kaugelt päeva parim. Poodiumile suutis astuda ka Hans Christer Holund (+22,3) ja Sjur Röthe (24,5).

Esikümnest leiab lisaks seitsmele norralasele veel ka lihtsurelikest parimana seitsmenda koha teeninud sakslase Friedrich Mochi (+1.01,8), kaheksandal positsioonil finišeerinud soomlase Arsi Ruuskanen (+1.16,8) ja esikümne lõpetanud britt Andrew Musgrave (1.20,7).

Ainsa eestlasena oli rajal Alvar Johannes Alev, kes täna kõrgesse mängu ei suutnud sekkuda. Stabiilselt parimatele aega kaotanud Alev lõpetas võistluse 44. kohaga. Liidrist jäi teda lahutama täna 3.04,1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles