Prantsusmaalt napilt lüüa saanud Inglismaa andis peatreenerile veel ühe võimaluse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Gareth Southgate.
Gareth Southgate. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Inglismaa jalgpalliliit usaldab endiselt meeste A-koondise peatreenerit Gareth Southgate, kellel lubatakse meeskonda juhendada kuni 2024. aasta Euroopa meistrivõistlusteni.

Southgate alustas Inglismaa jalgpallikoondise juhendajana tööd 2016. aastal, kus ta võttis üle meeskonna, kes kaotas Euroopa meistrivõistlustel kaheksandikfinaalis Islandile. Pärast seda on Southgate viinud Inglismaa 2018. aastal MMil poolfinaali ja 2021. aastal EM-finaali.

Tänavu loodeti Katarist mõistagi täistabamust, ent neil tuli veerandfinaalis tunnistama Prantsusmaa nappi paremust. Viimane jõudis veel ka MM-finaali, kus minnakse vastamisi Argentinaga. Inglismaa alaliit on endiselt enesekindel, et Southgate viib nende koondise mõne suurturniiri võiduni.

«Oleme väga õnnelikud, et saame kinnitada Gareth Southgate jätkamise Inglismaa koondise peatreenerina. Ta juhendab meie koondist kuni 2024. aasta EMini. Peatreeneril on olnud alati meie täielik tugi ja EMi jaoks algab valmistumine juba praegu,» sõnas Inglismaa alaliidu esindaja Mark Bullingham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles