Lehtla: MMil käsi värises

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Nordic Focus

Kadri Lehtla tegi üllatusterohkel tavadistantsil seni parima tulemuse, vaheaastat pidav Eveli Saue noppis MK-punkte.


«Kui esimese 20 hulka jõuan, on tulemus nende trahvide kohta päris normaalne,» arvas Eesti tänavuse talve parim laskesuusataja Kadri Lehtla, kui jõudis MMil 15 km finišisse.

Kuna Lehtla stardinumber oli 18 ja lõpetajaid oli 114, tuli tal oma lõppkohta üsna tükk aega oodata. «Distantsil võib palju üllatusi olla, tuleb keegi tagant, laseb nulliga ja jõuab 30 sekka,» oli Lehtla pisut pessimistlik.

Kolm trahviminutit kogunud Lehtla sai lõpuks 22. koha, kaotades võitjale 4.38,0. Lehtla selja taha jäid näiteks ka lasketiirus põrunud MK-sarja üldliider Magdalena Neuner ning pühapäeval jälitussõidus kuldmedali võitnud Darja Domratšjova, kes tegid mõlemad kuus möödalasku.

Ühelgi tiitlivõistlusel pole 26-aastane Lehtla sel distantsil nii head kohta välja sõitnud, MK-sarjas on parimaks tänavu Nove Mestos saadud 24. koht. Üldse on Lehtla karjääri jooksul vaid viiel korral parema tulemuse välja sõitnud.

«See pole ei hästi ega halvasti, kolm trahvi on distantsil viimane piir, mida võiks lasta,» mõtiskles Lehtla.

Tänavust hooaega IBU karikasarjas alustanud ning alles jaanuari keskel MK-sarja lülitunud Lehtla peamine eesmärk MMil oli pääseda pühapäevasesse ühisstardiga sõitu, kuhu kindlustavad koha MK-sarja 15 paremat ning 15 naist käimasoleva MMi põhjal. Kuna aga sprint ja jälitussõit ebaõnnestusid, ei aita 15 km sõidu 22. koht Lehtlat loodetud sihini jõuda.

«Kahjuks pean mass-starti veel ootama, ma ei tea, kas mul jagub selleks kannatust,» muigas Lehtla. «MM ei läinud niimoodi, nagu ootasin. Eelnevad võistlused näitasid, et võin häid tulemusi teha. Mul pole kunagi varem nii hea sõiduga hooaega olnud, laskmine oli ka hea, aga millegipärast MMil võttis käe natuke värisema.»

Eile tegi hea võistluse ka vaheaastat pidav Eveli Saue, kel oli nelja tiiru peale kaks möödalasku. 35. koht, kaotust võitjale kogunes 5.33,2. Puhtalt sõidu poolest oli kiireim Neuner, Sauel oli 54. sõiduaeg, kaotust Neunerile 4.33,6. «Jumal tänatud, et ilm oli natuke teistsugune kui nädalavahetusel, rada oli märksa kõvem ja sai natuke suusatada ka,» rõõmustas Saue.

Tööinimese leiba maitsev Saue nentis, et kuna on praegu puhkusel, oli tal ka võimalus MMiks pisut tõsisemalt valmistuda kui senised kümme treeningtundi nädalas. «25. veebruaril sõitsin Austriasse laagrisse, paar korda olen ikka lasknud ja suusatanud,» naeris ta. «Tuleb tunnistada, et luumurd mõjub vormile halvemalt kui töölkäimine (Saue murdis 2009. aastal jalaluu – toim).»

Karjääri esimese individuaalse MM-kulla võitis norralanna Tora Berger, hõbeda sai prantslanna Marie Laure Brunet ning pronksi Helena Ekholm.

TABLOO

Laskesuusatamise MM Ruhpoldingus

Naiste 15 km sõit: 1. Tora Berger (Norra) 42.30,0 (1 trahviminut), 2. Marie Laure Brunet (Prantsusmaa) +56,4 (1), 3. Helena Ekholm (Rootsi) +1.11,1 (1) ... 22. Kadri Lehtla +4.38,0 (3), 35. Eveli Saue +5.33,2 (2), 61. Kristel Viigipuu +7.41,2 (3), 63. Darja Jurlova +7.47,9 (2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles