MM-tiitel toob Argentinale üle 50 miljoni euro (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Argentina jalgpallikoondis sai lisaks MM-tiitlile ka kopsaka preemia omanikuks.
Argentina jalgpallikoondis sai lisaks MM-tiitlile ka kopsaka preemia omanikuks. Foto: ZUMA PRESS/Li Ga/SCANPIX

Argentina jalgpallikoondis krooniti Kataris maailmameistriks ning sellega kaasneb ka kopsakas preemia. Auhinnarahadena teeniti üle 50 miljoni euro, millest viiendik kuulub kogu Lõuna-Ameerikale.

Argentina koondis teenis ametlikult MM-tiitliga 40 miljonit eurot. Tänavune meister teenis täpselt neli miljonit enam kui 2018. aastal Venemaal maailmameistriks kroonitud Prantsusmaa koondis. Prantslased, kes pidid Kataris finaalis Argentina paremust tunnistama, lahkuvad 28,5 miljoni eurose preemiaga.

Kuigi nii mõnegi hinnangul on pronksimäng jalgpalli suurturniiril mõttetu, siis rahaliselt tõi selle mängu võit Horvaatiale sisse 25,5 miljonit eurot ehk kaks miljonit rohkem kui Maroko neljanda koha eest.

Muidugi on oluline täpsustada, et seda rahasummat ei saa otse endale mitte koondise jalgpallurid, vaid hoopis alaliit, kes otsustab, kuidas rahaga käitub. Lisaks MMil teenitud koha eest makstavale preemiale said kõik meeskonnad endale 1,5 miljonit eurot MMi ettevalmistuseks tehtud kulude katmiseks.

MM-finaalturniiri auhinnafond

1. koht – 40 miljonit eurot
2. koht – 28,5 miljonit eurot
3. koht – 25,5 miljonit eurot
4. koht – 23,5 miljonit eurot
Veerandfinaal – 16 miljonit eurot
Kaheksandikfinaal – 12,5 miljonit eurot
Alagrupiturniir – 8,5 miljonit eurot

Lisaks kõigele eelnevale teenis Argentina jalgpallikoondis veel 10 miljonit eurot. Seda siiski Lõuna-Ameerika jalgpalliliidule, kes saab selle summaga toetada kõiki enda maailmajao koondisi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles