Mis oli Messile selga pandud must hõlst?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Messile asetati õlgadele bishti, mis tekitas esialgu väga palju küsimusi.
Lionel Messile asetati õlgadele bishti, mis tekitas esialgu väga palju küsimusi. Foto: REUTERS/Hannah McKay/scanpix

Jalgpalli MMi auhinnatseremooniat vaadates tekkis jalgpalliekspertidel üle maailma küsimus, mis must ürp Lionel Messile selga asetati. Tegemist on väga suure austusavaldusega Argentina kaptenile.

Argentina jalgpallikoondislased said Lusailil kaela MM-kulla ning neil oli võimalik tõsta pea kohale ihaldatud võidutrofee. Enne, kui meeskonna kapten võidukarikaga kaaslaste juurde saabus, asetati talle õlgadele must ürp, mis on Araabia maades väga suure tähendusega.

Šeik Tamim bin Hamad Al Thani asetas Messi õlule bisht'i, mis on tehtud väga kergest materjalist ning kaetud ehtsa kullaga. Sellist riideeset kantakse ainult väga erilistel sündmustel ja jalgpalli MM-finaal kuulub nende hulka. Araabia maades kannavad seda enamasti poliitikud, šeigid või väga kõrge staatusega isikud.

«Ainult valitud inimestel on võimalus seda bisht'i kanda. Nad tunnustasid Messit, kui talle selle õlgadele panid. See on meie kultuuris väga suur asi,» lausus Exteri ülikooli lektor Mustafa Baig.

Messi lasi endale austusest kohalike vastu bisht'i ilusti selga panna ning esialgu juubeldas ta ka selles võidukarikaga. Hiljem fännide ette minnes võttis Messi uhke riideeseme ikkagi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles