Tõsiselt? Infantino tahab hakata MMi korraldama iga kolme aasta järel

Toimetas Ville Arike
Copy
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) ulatab Argentina koondise kaptenile Lionel Messile MMi võidukarika.
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) ulatab Argentina koondise kaptenile Lionel Messile MMi võidukarika. Foto: Lemmy K/SIPA/Scanpix

Tänavune jalgpalli MM on vaevalt saanud ajalooks, kuid selle spordiala bossi Gianni Infantino mõtted rändavad juba kauges tulevikus, järgmises kümnendis. Ning need mõtted on päris revolutsioonilised.

Briti väljaande Daily Mail teatel tahab rahvusvahelise vutiliidu (FIFA) president Infantino hakata MMi korraldama iga kolme aasta järel! Teda lummab tänavuse MMi nii sportlik kui ka äriline edu. Ta viitas juba eelmisel nädalal oma suurtele ambitsioonidele jutuga väga palju laienevast klubide MMist, mille esimene pääsuke võiks ilmavalgust näha juba aastal 2025. Suurt tuge tal sellele plaanile veel pole.

Samuti on Infantino jõudnud veendumusele, et Euroopa talv ongi MMi pidamiseks parim aeg! Tema meelest oli Katari MMi näol tegemist globaalset jalgpallitööstust muutva sündmusega. Äsjane suurvõistlus tõi FIFA-le 7,1 miljardit (!) eurot tulu – seda on ligi miljard rohkem võrreldes neli aastat tagasi Venemaal peetud võistlusega.

Kui jutt käib kolmeaastasest MM-tsüklist, siis enne 2030. aastat ei muutu midagi, sest selle ajani on rahvusvaheline jalgpallikalender põhimõtteliselt paigas. Ent Infantino annabki endale aega revolutsiooniliste ideede läbimõtlemiseks. Ta teatas eelmisel nädalal, et soovib postil olla kõik kolm ametiaega, seega 2031. aastani.

Kolmeaastast MM-tsüklit (vaheaastatel toimuksid klubide MM ja maailmajagude meistrivõistlused) toetavad väidetavalt Aafrika ja Aasia, kuid suur võitlus selle läbisurumiseks seisaks ikkagi ees. Vastu on aga mängulises mõttes suurimad jõud Euroopa ja Lõuna-Ameerika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles