Ukraina jalgpallis puhkes segadus, kuhu olid segatud eriteenistused ja Kremli-meelsed

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina jalgpalliliidu president Andri Pavelko (paremal) vastu on esitatud mitmeid kriminaalsüüdistusi ning tundub, et vastased on otsustanud ta võimult tõugata.
Ukraina jalgpalliliidu president Andri Pavelko (paremal) vastu on esitatud mitmeid kriminaalsüüdistusi ning tundub, et vastased on otsustanud ta võimult tõugata. Foto: GABRIEL MONNET/AFP/Scanpix

Jalgpalli katuseorganisatsioonid ähvardasid Ukraina jalgpalliliitu (UAF) sanktsioonidega, juhul kui nad nimetavad uueks alaliidu presidendiks Andri Ševtšenko. Väidetavalt on Ukraina valitsus UAFi liikmeid survestanud ning spekuleeritakse, et tegemist võib olla Ukraina julgeolekuteenistuse või isegi Venemaa vandenõuga Ukraina jalgpalli tapmiseks.

Sündmused said alguse novembri viimasel nädalal, kui Ukraina võimud vahistasid jalgpalliliidu presidendi Andri Pavelko. Seitse aastat Ukraina jalgpalliliitu juhtinud 47-aastase Pavelko vastu on väidetavalt algatatud kümme kriminaalasja. Uurimisse on kaasatud Ukraina politsei, juurdlusbüroo, korruptsioonivastase võitluse büroo kui ka prokuratuur.

Ukraina meedia andmetel kahtlustatakse Pavelkot jalgpallurite raha omastamises, jalgpalliväljakuteehitamiseks mõeldud rahadega sahkerdamiseks. Lisaks läinud vasakule ka kunstmuru tootmise tehase rajamiseks saadud rahvusvaheline abiraha. Pavelko pääses vabadusse 270 000 euro suuruse kautsjoni vastu, mille maksis UAF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles