Latvala kinnitas, et M-Spordist minema löödud rallimees käis Toyotas tööd küsimas (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Gus Greensmith.
Gus Greensmith. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Aastaid M-Spordi autoralli võistkonda kuulunud Gus Greensmith tuleval hooajal samas tiimis ei jätka. Kas talle üldse kohta leidub?

Esmaspäeval 26. sünnipäeva tähistav britt kuulus kodumaa võistkonda 2014. aastast. WRC-debüüdi tegi ta 2019. aastal, kahel viimasel hooajal osales ta tugevaimas klassis kõigil MM-etappidel. Parimal juhul lõpetas Greensmith etapi korra neljandana, lisaks teenis ta mitu viiendat kohta. Reaalselt poodiumiheitlusse ta siiski ei sekkunud. 

Manchesteris sündinud rallimehega käib ikka kaasas lugu, et ta sõidab tipptasemel tänu isa kopsakale rahakotile. Nõnda tekibki küsimus, et kui kõige õhema eelarvega M-Sport Greensmithi teenetest loobus, siis kas keegi on üldse temast huvitatud?

Eelmise nädala lõpus läksid liikvele jutud, et põline M-Spordi mees käis kraapimas Toyota uksel. Kuigi Jaapani võistkonna kohad on põhimõtteliselt täis, leidub teoreetiliselt üks variant: rallidel, kus Sebastien Ogier ei osale, ollakse valmis neljandat Yarist rentima.

«Võin ausalt öelda, et kui teatasime ühest vabast autost, võttis Greensmithi esindaja ühendust. Me pole veel otsust langetanud. Aga nad on masina rentimisest huvitatud,» kinnitas Toyota rallipealik Jari-Matti Latvala portaalile rallit.fi.

Igal juhul on selge, et 19. jaanuaril Monte Carlos algava hooaja avaetapil Greensmith vähemalt Rally1-klassis ei stardi. Seal kihutavad Yarise hübriidautoga Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Ogier.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles