Eelmise taliolümpia valitseja naaseb MK-sarja

Karl Mihkel Eller
Copy
Marte Olsbu Röiseland (paremal) Otepää MK-etapil toimunud naiste ühisstardist sõidus.
Marte Olsbu Röiseland (paremal) Otepää MK-etapil toimunud naiste ühisstardist sõidus. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpiamängudel kolm kulda võitnud Norra laskesuusataja Marte Olsbu Röiseland on tervisehädadest võitu saanud ning naaseb jaanuari alguses MK-sarja ja osaleb Sloveenias Pokljukas toimuval etapil.

Eelmise MK-hooaja üldvõitja pole sel talvel veel võistelnud, sest septembri keskpaigast alates on ta võidelnud erinevate terviseprobleemidega. Nüüd teatas Norra laskesuusaliit pressiteates, et Olsbu Röiseland tuleb tippkonkurentsis rajale.

«Ta on viimastel kuudel teinud fenomenaalset tööd ja tema keha reageerib lõpuks raskele treeningule. Ootame väga, mida ta Pokljukas suudab saavutada,» ütles Norra koondise mänedžer Per Arne Botnan pressiteates.

«Olen seda kaua oodanud ja olen õnnelik, et saan lõpuks öelda: «ma olen tagasi!»» MK-sari jätkub Pokljukas 5. jaanuaril naiste sprindiga.

Norralased ootavad pikisilmi ka Tiril Eckhoffi naasmist MK-sarja. Pekingis täiskomplekti medaleid võitnud 32-aastane norralanna põdes eelmise hooaja lõpus raskelt koroonaviirust, treeningutega alustamine ei sujunud ning ta langes depressiooni.

Eelmise nädala alguses jagas ta oma Instagrami lehel videot, kus matkab suuskadel lumistes mägedes ja teda saadavad kaks koera. Millal Eckhoff MK-sarjaga või koondisetreeningutega liitub pole veel teatatud.

Norra naiskond tunneb Olsbu Röiselandist ja Eckhoffist puudust. MK-sarja punktitabelis on ainsa norralannana 20 parema seas Ingrid Landmark Tanrdevold, kes on 349 punktiga viiendal kohal. Rahvuste karika punktitabelis on Norra neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles