Sepp Blatter palus vabandust, et on loonud jalgpallist koletise

Postimees Sport
Copy
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: Scooter/SIPA/Scanpix

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) endine president Sepp Blatter avaldas intervjuus Saksa nädalalehele Die Zeit kahetsust, et ta ei suutnud jalgpalli kaitsta poliitilise ja ärilise sekkumise eest.

17 aastat FIFAt juhtinud Blatter ütles, et on püüdnud jalgpalli kontrollida, kuid on korduvalt ebaõnnestunud. Ta meenutas, et tema eelkäija FIFA presidenditoolil, Joao Havelange ütles talle kunagi: «Sepp, sa oled loonud koletise.»

Enda väidete kohaselt tahtis Blatter jalgpalli ainult teenida. «Püüdsin äri kontrollida, kuid ebaõnnestusin alati, seda peamiselt jalgpalli ja poliitika majandusliku väärtuse tõttu,» ütles 86-aastane Blatter Die Zeitile.

Nii et kui tõesti oli nii, et Blatter lõi jalgpallist koletise ja tegi sellega kellelegi kahju, siis palus ta andestust. «Võib-olla oli tal (endisel FIFA presidendil Havelangel – toim) õigus,» lisas Blatter.

Blatter tagandati FIFA presidendi kohalt ja talle määrati jalgpallis osalemise keeld 2015. aastal pärast seda, kui Šveitsi peaprokuratuur algatas tema suhtes kriminaalmenetluse. Šveitsi kohus tunnistas ta juunis õigeks, kuid prokuratuur on otsuse edasi kaevanud.

Blatter ütles, et hiljuti Kataris toimunud maailmameistrivõistlused sümboliseerivad tema spordiala puudutavat suuremat probleemi: liigset kommertsialiseerumist. «Sidrunist üritatakse üha rohkem välja pigistada – näiteks MM-finaalturniiriga 48 meeskonnaga või nüüd suurema klubide MMiga,» ütles ta ja lisas, et FIFA-l pole klubijalgpallis kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles