Mbappe käitus MMil särki vahetada tahtnud jalgpalluriga ülbelt

Postimees Sport
Copy
Kylian Mbappe (üleval) ja Olivier Giroud MMil.
Kylian Mbappe (üleval) ja Olivier Giroud MMil. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Jalgpalli MM-finaalturniiril Austraalia koondise eest mänginud Jason Cummings oli jahmunud, et Prantsusmaa staar Kylian Mbappe lubas temaga särke vahetada, kuid mõtles hiljem ümber ja jättis austraallase piinlikku olukorda.

D-alagruppi kuulunud Prantsusmaa ja Austraalia kohtusid MMi alguses ning kuigi Rohelise mandri esindusel tuli tol hetkel tiitlit kaitsma läinud maailmameistrite 1:4 paremust tunnistada, siis loodeti, et Prantsusmaa staarid suhtuvad neisse aupaklikult.

Mängu vahetusest sekkunud Cummings teenis 35 minutit mänguaega ning ründaja lootis pärast mängu ametivend Mbappega särke vahetada. Mbappe oli väljakul öelnud, et tulgu ta mõne aja pärast riietusruumi ette kohtuma.

27-aastane Central Coast Marinersi ründaja tegi nii nagu kokkulepitud. «Andsin oma särgi Prantsusmaa tiimiliikmele, kes viis selle riietusruumi. Ootasin kümme minutit, kuni ta mu särgiga tagasi tuli ja ütles: «Mbappe ei taha teiega särki vahetada,»» ütles Cummings Talkspordi teatel.

Cummings aga ei loobunud oma plaanist. Järgmisena nägi ta Prantsusmaa ründajat Olivier Giroud'd enda poole kõndimas. Austraallane tegi AC Milani särkide vahetamiseks ettepaneku ja ütles, et on prantslase suur fänn.

«Ja ta lihtsalt jätkas oma teed ja teeskles, et ta ei saa inglise keelest aru. Ta on Inglismaa kõrgliigas mänginud kümme aastat! Ta kõndis minust külmalt mööda,» naeris Cummings kuus aastat Londoni Arsenalis ja neli Chelsea särki kaitsnud Giroud üle.

Austraalia pääses D-grupist teisena edasi, kuid kaheksandikfinaalis lõpetas nende teekonna hilisem Argentina, kes võitis 2:1. Cummings teeniski oma ainsad minutid avamängus Prantsusmaa vastu.

Jason Cummings ja Lionel Messi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles