Argentina võidupidustused tõid kaasa inimohvreid, noorim on 5-aastane poiss

Karl Mihkel Eller
Copy
Argentina jalgpallikoondise võiduparaad Buenos Aireses.
Argentina jalgpallikoondise võiduparaad Buenos Aireses. Foto: MARTIN VILLAR/Reuters/Scanpix

Hinnanguliselt oli neli miljonit fänni kogunes Buenos Airese tänavatele, et tervitada jalgpalli maailmameistriks tulnud Argentina rahvuskoondist. Võidupidustused ei ole aga möödunud ohvriteta, surma on saanud kaks meest, lisaks on 5-aastane poiss koomas.

Teisipäev kuulutati Argentinas rahvuspühaks, et 45,8 miljoni elanikuga riik saaks oma sangareid väärikalt tervitada. Pealinna planeeritud paraad tuli turvakaalutlustel siiski pooleli jätta ning mängijad olid sunnitud tuuri jätkama helikopteriga.

Kui esimene «torm» on vaibunud, siis on selgunud, et kogu möllu keskel on surma saanud vähemalt kaks inimest ning väidetavalt võitleb üks 5-aastane poiss haiglas elu eest ning on koomas.

Ajaleht La Nacion avaldatud teadete kohaselt kinnitas Buenos Airese tervishoiuministeerium, et 24-aastane mees suri raskepeavigastus tagajärjelt. Politseinikud leidsid ta esmaspäeva varahommikul parkimismaja kolmandalt korruselt teadvusetult. Võimuesindajate teatel tähistas mees MM-finaali võitu katusel, kuid kukkus sealt alla.

Sama allikas teatas ka, et 5-aastane poiss on koomas ja sai vigastusi, kui tähistas võitu koos perega väljakul ning ühtäkki kukkus talle mälestusmärgi küljest peale marmoritükk. Lapsel tuvastati tõsine peavigastus, ta viibi intensiivravipalatis koomas.

Järgmine fänn lämbus surnuks, kui tema kaela seotud Argentina lipp jäi mootorratta vahele kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles