Kergejõustikuga lõpparve teinud jooksja liitus Pärnu Võrkpalliklubiga

Postimees Sport
Copy
Tony Nõu Berliini EMil.
Tony Nõu Berliini EMil. Foto: Liis Treimann

Spordisõpradele pigem kergejõustiklasena tuntud Tony Nõu liitus Pärnu Võrkpalliklubi treeningutega.

Tegelikult alustas Nõu oma sportlasteed just võrkpallurina, kuid seljavigastus ei lubanud noortekoondislasel tippu pürgida.

Nimelt keelas arst tal hüppamise. Nii tuli Audentese spordigümnaasiumis õppinud noormehel leida endale uus ala. Toakaaslase Sten Ander Sepa soovitusel osales ta ühel jooksuvõistlusel. Ülejäänu on juba ajalugu. Lühikese ajaga jõudis Nõu omavanuste Euroopa paremikku, tulles 2017. aastal U20 EMil neljandaks. Ta pääses ka täiskasvanute Berliini EMile, kus eeljooksust edasi ei jõudnud.

Viimased kaks aastat pole ta aga uue vigastuse pärast saanud enam joosta. «Sisimas on alati tunne olnud, et olen võrkpallur rohkem kui kergejõustiklane. Vigastus, mis lõpetas algselt võrkpallikarjääri, sai lahenduse aastaid hiljem kergejõustikus, aga kuna jooksmine tuli hästi välja, siis jäin seda tegema.

Pärast koroona põdemist jäid tervisele püsivad kahjustused, mis tegid kõrgel tasemel jooksmise raskeks ning keha ei pidanud enam vastu. Suvel mängisin palju rannavõrkpalli ja seda keha kannatas. Spordist niisama kergelt loobuda ei soovinud ning tänu võimalusele ühineda Pärnu Võrkpalliklubiga tuli kerge otsus naasta võrkpallimaailma,» lausus Nõu, kes naasis septembris USAst, kus õppis Nebraska-Lincolni ülikoolis ärijuhtimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles