Vangist vabanenud tennisetäht: üks kinnipeetav tahtis mind ära tappa (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Boris Becker.
Boris Becker. Foto: Frank Augstein

Aprilli lõpus kaheks ja pooleks aastaks trellide taha saadetud, ent vanglakohtade puuduse tõttu «kõigest» nelja kuu pärast vabadusse lastud endine tennisetäht Boris Becker käis hiljuti Saksamaa telekanali SAT.1 stuudios oma kogemusest rääkimas. 

«Tunnen vabana ennast hästi,» ei salanud 2017. aastal eraisiku pankrotti välja kuulutades võimude eest 2,8 miljoni euro suurust vara varjanud ja seetõttu kinnimajja saadetud Becker. Samas lisas ta ühe esimese asjana telestuudios, et oligi kuriteos süüdi.

Ent mis tunne ikkagi teisel pool trelle oli? «Seal oli äärmiselt räpane,» lausus nelja kuuga seitse kilogrammi alla võtnud Becker. «Kongist kongi tuli sul otsa vaadata mõrvaritele, vägistajatele, narkokaupmeestele – sa kohtasid seal kõiki.»

Lisaks avalikustas sakslane, et ühel kaasvangil õnnestus ta ühel hetkel oma kongi nurka suruda. «Värisesin üle keha,» meenutas Becker tapmiskatset, millest ta siiski imekombel pääses. Nimelt märkasid seda juhuslikud möödakäijad, kes vangivalvureid informeerisid. 

Muideks, seesama vang, kes Beckeri elu kallale kippus, ilmus järgmisel päeval tenniselegendi ette põlvedel ja palus sakslaselt vabandust. «Andestasin talle ja ütlesin, et austan teda selle [vabandus]lükke tõttu väga.»

***

55-aastane Becker sattus Inglismaal trellide taha, sest varjas 2017. aastal eraisiku pankrotti välja kuulutades võimude eest 2,8 miljoni euro eest varasid. Ta alustas karistuse kandmist kurikuulsas Wandsworthi vanglas, kuid kuna Ühendkuningriigis on praegu vanglakohtade puudus, saadetakse paljud välismaalased riigist välja nende endi kodumaale. Sama juhtus siis ka Beckeriga, kuid Saksamaale siirdununa teda tagasi vangi ei pandud, vaid hoitakse erajälgimise all. 

Becker oli oma karjääri jooksul üks maailma juhtivaid tennisemängijaid. Ta võitis kuus suure slämmi turniiri, sealhulgas kolm Wimbledoni suurt slämmi 1980. aastatel.

Endine maailma esireket võitis karjääri jooksul pea 25 miljonit eurot, mis annab tennisemängijate võidusummade tabelis 14. koha.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles