Suur klubijalgpall on tagasi: Manchester City ja Liverpool andsid ägeda etenduse

Toimetas Ville Arike
Copy
Erling Haaland (taga) lõi esimese värava Kevin De Bruyne hea eeltöö järel.
Erling Haaland (taga) lõi esimese värava Kevin De Bruyne hea eeltöö järel. Foto: Jose Breton/AP Photo/Scanpix

Kõigest neli päeva pärast Kataris peetud kõigi aegade üht paremat jalgpallimängu, MM-finaali Argentina ja Prantsusmaa vahel, pandi pall mängu Inglismaa liigakarika kaheksandikfinaaliks. Ent selle mängu osalised olid Manchester City ja Liverpool, võõrustaja City võitis 3:2.

Kaks suurklubi tõestasid, et Inglismaalgi näeb endiselt head jalgpalli. Rohkem kui 50 000 pealtvaataja ees läks City – kelle 16 mängijat käisid MMil! – kolmel korral juhtima, Liverpool suutis vastata ainult kahel korral, ja nõnda võitja selguski.

10. minutil avas skoori Erling Haaland, 20-ndal vastas Fabio Carvalho. Teise poolaja alguses vahetati väravaid lausa minutilise vahega – 47ndal skooris Riyad Mahrez, kohe seejärel Mohamed Salah. Ent 58. minutil söötis Kevin De Bruyne Nathan Akele täpselt pea peale ja too koksas võidupalli võrku. De Bruyne tegi mängu alguses eeltöö ka Haalandi väravale.

«See oli imetlusväärne mäng,» kiitis kaotajate juhendaja Jürgen Klopp. «Surume alati teineteist (jutt Cityst ja Liverpoolist – toim) järgmisele tasemele. Nägin mängu, see oli tõeliselt hea.»

City loots Pep Guardiola nõustus kolleegiga: «Liverpool ja City austavad seda, mida kumbki on viimastel aastatel saavutanud. Liverpooliga mängides pole kerge palli hoida. Nende mängu ülesehitus on kõige keerulisem, mida olen oma karjääri jooksul kohanud. Nad võivad mittemillestki võluda välja värava või hea võimaluse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles