FOTOD Ekspert: Emiliano Martinez andis MMi finaalis tõelise penaltipsühholoogia meistriklassi

Toimetas Ville Arike
Copy
Argentina koondise väravavaht Emiliano Martinez tõrjub MM-finaali penaltiseerias Prantsusmaa koondislase Kingsley Comani löögi.
Argentina koondise väravavaht Emiliano Martinez tõrjub MM-finaali penaltiseerias Prantsusmaa koondislase Kingsley Comani löögi. Foto: Hassan Ammar/AP Photo/Scanpix

Maailma tuntuim jalgpallimängude penaltiseeriate uurija, Norra spordipsühholoog Geir Jordet analüüsis läinud pühapäeval MMi finaalis võidu saanud Argentina väravavahi Emiliano Martinezi tegutsemist ja nimetas seda tõeliseks psühholoogia meistriklassiks.

Argentina ja Prantsusmaa mäng lõppes teatavasti lisaaja järel tulemusega 3:3, penaltiseerias aga prantslased eksisid kahel korral ja Argentina võitis 4:2. Jordet rõhutas, et Martinez valitses ses seerias karistusala ja mõjutas vastaseid. Ta võttis toimunu pulkadeks lahti.

Kuniks Prantsusmaa koondise väravavaht, aga ka kapteni kohuseid täitnud Hugo Lloris tegeles kohtuniku ja Lionel Messi seltsis mündiviskamise protseduuriga, jalutas Martinez rahulikult karistusalasse. Seal ootas ta Lloris'd nii nagu peremees ootab külalist: «Sa oled nüüd minu kodus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles