Jõulupakk: Keila pani kodus Rakvere vastu peo püsti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Keila korvialune jõud Illimar Raiend ja peatreener Peep Pahv.
Keila korvialune jõud Illimar Raiend ja peatreener Peep Pahv. Foto: Facebook / Keila KK esindusmeeskond

Jõulupühade eel peeti Eesti-Läti korvpalliliigas ridamisi mänge. Ühepoolses partiis alistas Keila KK kodus 96:68 BC Tarvase.

Päeva viimases matšis mänguks ei läinudki. Kaitses kõvasti survet avaldanud Keila võitis avaveerandi 33:17 ja poolajaks kasvatati edu juba 63:34 peale. Kuigi vahe enam samas tempos ei kasvanud, kontrollisid Peep Pahvi hoolealused kohtumise käiku. Vaid viimane veerandaeg kuulus külalistele, 18:11.

Keila parim oli Matej Radunic 19 punktiga. Sama palju panustas ka Tarva ääremängija Volodõmõr Ševtšenko. 

Liiga liider Prometei ei jätnud Riias midagi juhuse hooleks, murdes Viimsi/Sportlandi maha 107:72. Vahe läks väga suureks viimase veerandajaga, mille Ukraina klubi võitis 31:15.

Prometei parim oli 21 punkti visanud Dustin Hogue. Viimsi kasuks panustas Devin Harris 18 punkti. Mulluse finalisti read on hõredad: eemale jäid mängujuht Siim-Markus Post ja ääremängija Karl Johan Lips.

Teist päeva järjest Lätis mänginud Rapla Avis Utilitasel jagus Ventspilsi vastu rammu kolmeks veerandajaks. Otsustav neljandik kaotati 13:22 ja kogu matš 74:82.

Kodumeeskonna parim oli 22 punktiga Ivan Gandia-Rosa. Rapla poolelt viskas Tyler Cheese 28 silma. Muide, neljapäevases võidumängus Liepaja vastu kogus ta 25 silma.

Päeva esimeses matšis pusis Tartu Ülikool Maks & Moorits kodus valitseva meistri Riia VEFiga, ent pidi 70:77 alla vanduma. Võitjate parim oli 19 punktiga Vitalii Zotov, võõrustajate kasuks panustas Jalan Mccloud 25 silma.

«VEF mängis kannatlikult ja enesekindlalt ning tabas viskeid siis, kui seda kõige enam vaja oli. Suutsime mängu rütmi vaid paaril korral muuta ja seda ka lühikesteks perioodideks,» analüüsis Tartu peatreener Nikolajs Mazurs pressiteates.

«Peaksime mängima kiirema tempoga ja saama punkte ka kiirrünnakutest, aga täna seda ei saanud ja viskasime ainult 70 punkti. Meil on probleeme ka õigeaegsete söötudega, sest täna jäid söödud hiljaks ja see lõhkus rünnaku voolavuse.»

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles