VIDEO ⟩ Poodiumil natsitervitusega «hiilanud» venelane sai kinga. Jälle! (3)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Artjom Severjuhhin.
Artjom Severjuhhin. Foto: Kuvatõmmis

Tänavu kevadel Portugalis kardisõidu OK-klassi EM-etapil triumfeerinud ja poodiumil natsitervitusega võitu tähistanud toona 15-aastane Artjom Severjuhhin sai sel hooajal teist korda sule sappa.

Kui esialgu ei võtnud Severjuhhin Portugalis toimunut eriti tõsiselt, siis hiljem üritas ta end välja vabandada.

«Tahan paluda vabandust EM-etapil juhtunu pärast. Poodiumil seistes tegin žesti, mida paljud pidasid natsisaluudiks. Aga see ei olnud see. Ma ei ole kunagi natsismi toetanud ja pean seda üheks suurimaks inimsusevastaseks kuriteoks,» lausus Severjuhhin.

«Sõitsin Itaalia litsentsiga ja võitsin võistluse Itaalia lipu all (sest Ukrainas toimuva sõja tõttu pole Venemaa all sõitmine lubatud – H. L). Kutid, kes poodiumi ees seisid, ütlesid mulle, et vastu rinda löömine on Itaalias tänu avaldamine. Kuidas kõik ülejäänu juhtus, ei oska ma selgitada. Tean, et olen süüdi. Tean, et olen rumal. Mind on juba karistatud. Palun saage aru, et ma ei toetanud selle žestiga natsismi ega fašismi. Mul ei olnud plaanis kedagi solvata.»

Veidi pärast juhtunut teatas Severjuhhini Rootsist pärit võistkond Ward Racing, et on lõpetas lepingu venelasega. Ehkki noormehe CV-l oli tohutu plekk, lõi ta mõni aeg hiljem käed Lennox Racinguga, kes sõidab F1-tähe Charles Leclerci firma toodetud kartidega. Nüüd teatas aga Lennox, et ka nemad ei soovi jätkata koostööd Severjuhhiniga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles