Tänak valiti ajaloo parimaks rallisõitjaks (7)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Kõige mainekama ralliportaali DirtFishi lugejad valisid ajaloo parimaks rallisõitjaks Ott Tänaku. Tema mentor Markko Märtin teenis viienda koha.

DirtFish pani lugejate häältest kokku esiviiekümne ning kirjutas, et hääletajaid oli tuhandeid. «Üllatus?» küsis DirtFish Tänaku esikoha kohta. «Võib-olla, aga see ei tähenda, et ta seda ei vääriks.

Viimased hooajad on Tänaku jaoks olnud keerulised, kuid tänavu tõestas ta, et kiirust ja võidujanu jagub kuhjaga. Nüüd naaseb ta M-Sporti ning võib võtta mürki, et Tänak annab taas maailmameistriks tulemiseks endast kõik.»

35-aastane Saaremaalt pärit roolikeeraja tuli 2019. aastal koos kaardilugeja Martin Järveojaga maailmameistriks. MM-sarjas on duo võitnud 17 etappi ning Tänakust rohkem on võite teeninud vaid 11 sõitjat.

Märtini kohta kirjutas DirtFish, et tema jõudmine esiviisikusse on parajalt ootamatu, sest tegemist pole ju maailmameistriga. Küll aga võitis eestlane 2003. ja 2004. aastal Ford Focusega kokku viis rallit ning suutis ühel hetkel ka MM-sarja juhtida.

Lisaks eestlastele leiab esiviisikust rekordilised üheks maailmameistritiitlit võitnud Sébastien Loebi (2. koht), kaheksakordse tšempioni Sébastien Ogier' (3.) ja 1995. aasta maailmameistri Colin McRae (4.).

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles