Messi tulevik sai selgemaks

Karl Mihkel Eller
Copy
Lionel Messi tähistamas Argentina kolmandat MM-tiitlit.
Lionel Messi tähistamas Argentina kolmandat MM-tiitlit. Foto: TELAM/AFP/Scanpix

Argentina jalgpallikoondise kapten Lionel Messi jõudis põhimõttelisele kokkuleppele, et pikendada oma lepingut Pariisi Saint-Germainiga, vahendab BBC.

Argentinaga maailmameistriks tulnud 35-aastase Messi leping Prantsusmaa tippklubiga lõppenuks järgmisel suvel. Allikate andmetel on seda lepingut aga pikendatud.

Selle nädala alguses ütles Barcelona president Joan Laporta, et talle meeldiks, kui Messi naaseks Hispaania klubisse, kus ta veetis 21 aastat. BBC teatel pole Barcelona Messi poole pöördunud.

Ta sõlmib aastase lepingu võimalusega veel aasta jagu pikendada. Uue kokkuleppeni võttis aega neli kuud ning toimus peamiselt PSG spordidirektori Luis Campose ja Messi isa Jorge vahel. Sellele järgnes oluline kohtumine Dohas PSG omaniku Nasser Al-Khelaifiga.

«Peaaegu kõik on PSG-ga kokku lepitud. Barcelona pole tema ega ta isa poole pöördunud, et midagi pakkuda. Seega ei ole nii, et Messi ei taha Barcelonasse naasta. Talle pole seda küsimust esitatud,» ütles jalgpalliekspert Guillem Balague BBC-le.

Tema hinnangul on Messi on eluga Pariisis rahul. Argentiinlane tahab uuesti võita Meistrite liiga ning olla ka Ballon d'Ori kandidaat. MMil valiti seitsmekordne Ballon d'Ori võitja turniiri mängijaks, kuna Argentina võitis kolmandat korda MM-tiitli, alistades finaalis penaltiseerias Prantsusmaa.

Messi on nüüd tulnud maailmameistriks, võitnud neli Meistrite liiga tiitlit, ühe Copa America, Barcelonaga La Liga esikohta ja PSG-ga Prantsusmaa kõrgliiga. PSG eest on ta seni Prantsusmaal mänginud 53 kohtumist ja löönud kõigis võistlustes 23 väravat.

Kõigi aegade üheks suurimaks mängijaks peetud Barcelona eest lõi ta 778 mänguga rekordilised 672 väravat. Ta lahkus Kataloonia tippklubist 2021. aastal, kui nad ei saanud La Liga palgalimiidi tõttu enam temaga sõlmitud uue lepingu täitmist lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles