Legendaarne treener võitles elu eest: kartsin, et suren piinadesse

Postimees Sport
Copy
Jupp Heynckes 2018. aastal Bundesliga võidutrofeed hoidmas.
Jupp Heynckes 2018. aastal Bundesliga võidutrofeed hoidmas. Foto: SVEN HOPPE/AFP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga ajaloo kümne parima treeneri hulka kuuluv sakslane Jupp Heynckes oli sunnitud minema noa alla. 77-aastasele endisele Müncheni Bayerni ja Madridi Reali peatreenerile tehti keeruline südameoperatsioon ning Heynckes kartis kõige hullemat.

Neli aastat tagasi vedas Heynckes Bayerni järjekordse Saksamaa meistritiitlini, mis legendaarse treeneri jaoks tähistas neljandat Bundesliga võidutrofeed. Sel talvel sattus ta haiglasse ning ta vajas südameoperatsiooni. Ta sai ravi Düsseldorfis, kuid pärast erakorralist operatsiooni viibis ta kaks nädalat intensiivravis. Just seda aega kirjeldas Heynckes väga tumedates toonides.

«See oli mu elu halvim aeg. Ma ei saanud magada. Kartsin, et suren piinadesse. Tahan avaldada oma tänu kõigile arstidele ja personalile, kes minu eest hoolitsesid,» ütles Heynckes Kickerile.

Arstid lubasid legendaarsel treeneril vaadata mitut MM-finaalturniiri kohtumist. Kui Argentina alistas kaheksandikfinaalis 2:1 Austraalia, teatas Heynckes abikaasa Irisele, et Lõuna-Ameerika koondis tuleb maailmameistriks.

Pärast treener Lionel Scaloni meeskonna triumfi finaalis rõõmustas Heynckes oma ettenägelikkuse üle, ta märkis, et Argentina edus mängis suurt rolli Lionel Messi. «Messi tunneb, et noormängijad imetlevad ja armastavad teda ning tänas meeskonda selle eest hea esitusega. Ta on oma koondisekaaslastele isa eest,» rääkis sakslane.

Treenerina võitis Heynckes Bayerniga neli Saksamaa meistritiitlit, lisaks tuli ta Bayreniga (2012-13) ja Realiga (1997-98) Meistrite liiga võitjaks. Mängijana esindas ta pea terve karjääri jooksul Mönchengladbachi Borussiat, Lääne-Saksamaa koondisega tuli ta 1974. aastal maailmameistriks ja kaks aastat varem Euroopa meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles