FOTOD Endine Ukraina tippsportlane külastas jõululaupäeval Bahmuti kooli ja näitas Russki Miri tagajärgi

Postimees Sport
Copy
Serhii Stahhovski märtsis Kiievi kesklinnas.
Serhii Stahhovski märtsis Kiievi kesklinnas. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Ukraina tennisekoondise endine kapten Serhii Stahhovski viibis Donetski oblastis pikalt kannatanud Bahmuti linna keskkooli ja näitas Russki miri tagajärgi.

Keskkoolist olid alles jäänud varemed, kuid 23. veebruaril istusid seal koolipinkides õpilased. «Me ei andesta kunagi. Varastatud lapsepõlv,» kirjutas sportlane oma Instagrami lehel kõnekate piltide alla. Twitteris lisas ta veel: «seda toob Venemaa Ukrainasse… hävingut… valu… viletsust…»

Stahhovski on endine Ukraina tipptennisist, kes lõpetas oma karjääri alles tänavuse aasta alguses. Tuleb märkida, et Stahhovski kaitses oma kodumaad sissetungijate eest peaaegu täiemahulise sissetungi algusest peale.

Kevadel teenis ta Kiievis ja selle ümbruses territoriaalkaitses. Mai alguses teatas tennisist, et ta viidi reservi ning on hiljem aidanud sõjale välismaalt kõvasti tähelepanu suunata. Teadaolevalt läks ta tagasi Budapesti, kus ta varasemalt elas, kuid viimased fotod näitavad, et detsembriks on Stahhovski naasnud kodumaale ning liikunud eesliinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles