Vabavõitluse täht suri kõigest 45-aastaselt

Postimees Sport
Copy

Vabavõitluse sari UFC teatas jõululaupäeval, et neljapäeval suri 45-aastaselt endine MMA täht Stephan Bonnar.

Bonnar kuulus UFC kuulsuste halli ning organisatsioon teatas, et tunnevad koos UFC perekonnaga mehe perekonnale ja lähedastele kaasa.

Bonnar alustas 12-aastaselt taekwondo treeningutega, hakkas seejärel harrastama Brasiilia jiu-jitsu't, poksi ja muay thai’d. Aastatel 2001–2004 pidas ta edukalt mitu poksiheitlust. Samal ajal tegi ta oma debüüdi professionaalse vabavõitlejana, võites Ironheart Crown turniiri ja tuli poolraskekaalu meistriks.

2005. aastal osales ta tõsielusaate «The Ultimate Fighter» esimesel hooajal. Saate käigus alistas ta veerandfinaalis Bobby Southworthi ja poolfinaalis Mike Swicki. Kuigi ta kaotas finaalis punktidega Forrest Griffinile, otsustas UFC president Dana White premeerida teda lepinguga UFCs. Bonnari võitlus Griffiniga põhjustas USAs tohutu hüppe UFC populaarsuses.

Bonnar pidas karjääri jooksul 24 võitlust, neist 15 ta võitis. 2013. aastal võeti ta UFC kuulsuste halli liikmeks. Viimasel ajal oli ta hädas terviseprobleemidega. 2021. aastal sattus ta infektsiooni tõttu kuuks ajaks haiglasse, ravi ajal kaotas ta 14 kilo ning tal oli raskusi kõndimisega.

Endine vabavõitleja surma põhjust pole veel avalikustatud, mitteametlikult oli tegemist südameprobleemidega. Temast jäid maha abikaasa Andrea ja poeg Griffin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles