Vaata, millised naissportlased teenisid tänavu kõige rohkem raha!

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kelly Sildaru (kõige paremal) kange konkurent Eileen Gu (kõige vasemal) on maailma üks enimteenivamaid naissportlasi.
Kelly Sildaru (kõige paremal) kange konkurent Eileen Gu (kõige vasemal) on maailma üks enimteenivamaid naissportlasi. Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Majandusajakiri Forbes on kokku rehkendanud, et tänavu teenis naissportlastest enim raha tennisist Naomi Osaka.

Jaapanlanna troonib Forbesi edetabelis kolmandat aastat järjest ning teenis tänavu 48,1 miljonit eurot, millest vaid väike osa tuli tenniseväljakutelt: Osaka osales sel hooajal 12 turniiril, kuid ei võitnud neist ühtegi ning teenis auhinnaraha «vaid» veidi üle miljoni euro.

Endine maailma esireket, kes on praegu langenud WTA edetabeli 42. numbriks, teenis seega lõviosa oma teenistusest sponsorlepingutest. Samuti on Osaka tegev ärimaailmas, kui tal on enda loodud kosmeetikafirma.

Osaka järel on Forbesi edetabelis teisel kohal teine tennisist. Ajaloo ilmselt parim naismängija Serena Williams teenis 38,7 miljonit eurot, millest moodustas auhinnaraha veidi alla 300 000 euro.

Esikolmiku lõpetab USAs sündinud, aga Hiinat esindav freestyle-suusataja Eileen Gu. Tema teenistus oli peaaegu 18,9 miljonit eurot, millest vaid 93 740 eurot tuli võistlustelt.

Esikümnesse mahuvad veel tennisistid Emma Raducanu, Iga Świątek, Venus Williams, Coco Gauff ja Jessica Pegula, golfar Minjee Lee ning võimleja Simone Biles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles