Endine tippsportlane on olnud 20 aastat kodutu

Postimees Sport
Copy
Kodutu Austraalias Syndeys. Foto on illustratiivne.
Kodutu Austraalias Syndeys. Foto on illustratiivne. Foto: Loren Elliott/REUTERS/Scanpix

1980ndate lõpus Austraalias sporditähe kuulsust nautinud Sandy Campbell on sattunud elu hammasrataste vahele. 56-aastane endine ragbitäht on 20 aastat elanud kus jumal juhatab, tagatipuks diagnoositi tal kurguvähk.

Campbell mängis aastatel 1986–1991 Austraalia ragbiliigas, tõustes sarja üheks kultusmängijaks. Pärast karjääri lõppu läks tema elu õnnetult allamäge.

Austraalia veebisaidi 7news andmetel on Campbell viimased 20 aastat elanud vaba hinge elu. Ta on teinud juhutöid turvamehe või tätoveerijana. Viimased ajad on olnud erakordselt rasked. Oma naisest ja kahest lapsest lahutatud Campbell on kodutu ja töötu.

Tema päevad mööduvad Brisabne’ist lõunas Cold Coasti tänavatel, kus ta lükkab ostukäru, mis sisaldab kogu tema vara. Ta veedab oma ööd rannaliival.

Tema sõber avaldas, et lisaks kõigele halvale diagnoositi Campbellil kurguvähk. Ta saab selle vastu ravi kohalikus haiglas, kuid kui pole käimas keemiaravisessioon, veedab ta aega taas tänaval.

«Olen teda varem aidanud. Kui minu ettevõttel veel kontor oli, lasin tal sageli seal magada. Siis aga müüsin selle maha,» ütles anonüümseks jääda soovinud sõber.

Kuid kurval lool on helgem lõpp. Campbelli kurva loo ilmsiks tulek on ajendanud Austraalia ragbiringkonga tegutsema. Endine meeskonnakaaslane Kurt Landers ütleb, et tahab Campbelli toetuseks teha ühisrahastuskampaania. Lisaks lubab kohalik heategevusorganisatsioon Campbelli abistamiseks midagi ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles